Live streaming συζήτηση στο ΚΠΙΣΝ για το παιδί και το ποδόσφαιρο

Live streaming συζήτηση στο ΚΠΙΣΝ για το παιδί και το ποδόσφαιρο

Από τις 24 έως τις 27 Σεπτεμβρίου το ΚΠΙΣΝ μεταμορφώνεται σε έναν τόπο παιχνιδιού, καθώς φιλοξενεί μια σειρά δράσεων με επίκεντρο ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα, το ποδόσφαιρο.

Μικροί και μεγάλοι συμμετέχουν σε προπονήσεις και αγώνες, μαθαίνουν τεχνικές με μπάλα, παίρνουν μέρος σε βιωματικά παιχνίδια που προάγουν τις αξίες της προσπάθειας, του σεβασμού και της συνεργασίας, και απολαμβάνουν κινηματογραφικές προβολές στο Ξέφωτο: Καταραμένη Ομάδα (2009), Η Μεγάλη Απόδραση των 11 (1981) και Αναζητώντας τον Έρικ (2009). Τρεις ταινίες με πρωταγωνιστές μύθους του ποδοσφαίρου, ανάμεσα στους οποίους ο Pelé και ο Eric Cantona, αλλά και αστέρες του Χόλυγουντ της εποχής, όπως ο Sir Michael Caine.

Επίσης, μέσα από τη συζήτηση «Αθλητισμός: Παιδί & Ποδόσφαιρο» που θα διεξαχθεί μέσω live streaming, την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου, 17.00-20.00, οι συμμετέχοντες. θα κατανοήσουν τη σημασία του ποδοσφαίρου στην ανάπτυξη του παιδιού.

Διακεκριμένοι επιστήμονες από τοv χώρο της Ιατρικής, του Αθλητισμού, της Ψυχολογίας και της Κοινωνιολογίας θα αναπτύξουν διεξοδικά τη σημασία του ποδοσφαίρου στην ανάπτυξη του παιδιού, προβάλλοντας τη σπουδαιότητα της συμμετοχής, του σεβασμού του αθλητικού πλουραλισμού και του ευ αγωνίζεσθαι. Παράλληλα, αναγνωρισμένοι αθλητές θα αναδείξουν, μέσα από την εμπειρία και το παράδειγμά τους, πλευρές που χρήζουν προσοχής τόσο για τους γονείς όσο και για τα παιδιά. Η συζήτηση πραγματοποιείται από το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence, υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, με τη διοργανωτική επίβλεψη της ΑΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδος» και με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της συζήτησης.

Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση στην νοηματική γλώσσα.

 

www.ert.gr

Αγγελική Παπαθανασίου