Χαρδαλιάς: Πάμε σε κλιμακωτά μέτρα – Τελευταία λύση το lockdown

Χαρδαλιάς: Πάμε σε κλιμακωτά μέτρα – Τελευταία λύση το lockdown

«Βρισκόμαστε σε κρίσιμη φάση στην Αττική και ειδικά στο κέντρο της Αθήνας» τόνισε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς και πρόσθεσε ότι «στην περιφέρεια Αττικής προβλέπονται προσωρινά και έκτακτα μέτρα. Προβλέπεται η υποχρέωση του εργοδότη για αξιοποίηση της εξ αποστάσεως εργασίας».

Από την Πέμπτη αναστέλλονται όλες οι υπαίθριες θεατρικές παραστάσεις» ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς και πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού θα μεταδίδονται μέσω live streaming από την ΕΡΤ.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι δημιουργείται ειδική πλατφόρμα στο gov.gr για την ενημέρωση της εξέλιξης του κορονοϊού στην Ελλάδα.

«Ο σκοπός είναι να μην πάμε σε επόμενα μέτρα. Να εφαρμόσουμε αυτά που έχουν ήδη ανακοινωθεί» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχουν πρωτόκολλα διαχείρισης lockdown σε επίπεδο Δήμου».

«Το lockdown είναι η τελευταία λύση», επανέλαβε και τόνισε ότι «εφαρμόζουμε κλιμακωτά μέτρα».

«Ανάλογα με τα αποτελέσματα των ιχνηλατήσεων θα αποφασίζουμε και τα επόμενα μέτρα» απάντησε ο κ. Χαρδαλιάς σε σχετική ερώτηση.

Για το αν θα λειτουργήσουν ξενοδοχεία καραντίνας είπε ότι προσεχώς «ανοίγουν 200 δωμάτια καραντίνας» και συμπλήρωσε ότι με την βοήθεια των εκπροσώπων των μεταναστών θα γίνει ενημέρωση όλων εκείνων που ζουν γύρω από το κέντρο της Αθήνας και δεν έχουν πρόσβαση στην επίσημη ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού. Η ενημέρωση θα γίνει σε 14 διαλέκτους.

www.ert.gr

Δήμητρα Λαχουρή
image}

Αφήστε μια απάντηση