Μαγιορκίνης: Αυξητική τάση στα νέα κρούσματα και στους διασωληνωμένους

Μαγιορκίνης: Αυξητική τάση στα νέα κρούσματα και στους διασωληνωμένους

Οι νέες διαγνώσεις σε όλη τη χώρα είναι 346 εκ των οποίων στην Αττική 210 ενώ υπάρχουν και 77 διασωληνωμένοι ανέφερε στην καθιερωμένη ενημέρωση ο επιδημιολόγος Γκίκας Μαγιορκίνης, μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμώνων του Υπουργείου Υγείας.

Ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε ότι  η επιδημία φαίνεται πως επανέρχεται απειλητικά στα μεγάλα αστικά κέντρα και στο 2ο κύμα.

Είπε ότι για την αντιμετώπιση του 2ου κύματος που ήδη πλήττει πολλές χώρες έχουν αναγγελθεί και ληφθεί πολλά μέτρα για την ανάσχεση της επιδημίας αναφέροντας ότι κάποιες χώρες όπως το Ισραήλ εφαρμόζουν lockdown τύπου πρώτου κύματος ενώ σε άλλες χώρες εφαρμόζεται επιλεκτικά απαγόρευσες μετακινήσεων με βάση τις κοινωνικοοικονομικές προτεραιότητες.

Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των νέων διαγνώσεων στην Ελλάδα είπε ότι παραμένει σε επίπεδο άνω των 300 ατόμων για 2η βδομάδα, χωρίς σημεία υποχώρησης ενώ οι διασωληνωμένοι έχουν διαρκώς αυξητικές τάσεις.

Υπογράμμισε ότι στο επίκεντρο της επιδημικής έξαρσης παραμένει η Αττική και τόνισε ότι απαιτείται επιπλέον προσπάθεια. Έκανε λόγο για σαφώς πιο αργή εξάπλωση της επιδημίας την οποία απέδωσε στα ήδη ληφθέντα μέτρα ενώ όσον αφορά την εφαρμογή των μέτρων στην Αττική, που ξεκίνησαν την προηγούμενη βδομάδα, είπε ότι η επίδραση τους αναμένεται να εκτιμηθεί προς το τέλος της επόμενης βδομάδας.

www.ert.gr

Αγγελική Παπαθανασίου
image}

Αφήστε μια απάντηση