Παιδικές Δραστηριοτήτες Πολιτιστικού Συλλόγου “Κίνησις”

Share this

Ο πολιτιστικός σύλλογος “Κίνησις” σε συνεργασία με την εταιρεία “Χρόνος – Δράσεις Πολιτισμού”, εγκαινιάζουν μια νέα ζώνη πολιτισμού που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 2,5 μέχρι 16 ετών, κάθε απόγευμα στις εγκαταστάσεις του συλλόγου στην Πανόρμου. Καθημερινά, Δευτέρα έως Πέμπτη, από τις 4 μέχρι τις 7 λειτουργούν ολιγομελή τμήματα, covid complaint, με ελάχιστο όριο λειτουργίας τα 3 άτομα. Οι δράσεις στις οποίες οι μικροί μας φίλοι μπορούν να συμμετέχουν είναι: Yoga για παιδιά, Δημιουργικός χορός, Θεατρικό παιχνίδι και Aerial & Acro Teens.

Οι εκπαιδευμένοι εμψυχωτές διαθέτουν πολυετή εμπειρία, αλλά και μεγάλη αγάπη, τόσο για το αντικείμενο τους όσο και για τα παιδιά.

Από 28/09/2020 μέχρι 01/10/2020 οι δραστηριότητες θα διεξάγονται δωρεάν για να τις δοκιμάσουν τα παιδιά και να γνωρίσουν οι γονείς τον χώρο και τους ανθρώπους.  

Κρατήσεις θέσεων, Πληροφορίες, Πρόγραμμα

211 40 33 218

www.myyoga.gr 

https://www.facebook.com/myyoga.gr 

https://www.instagram.com/myyogagr/?hl=el

Σύλλογος “Κίνησις”, Ευρυτανίας 43, Αμπελόκηποι, Αθήνα.

Πρόγραμμα

YOGA ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 

Τρίτη 17:30-18:30 (3-5 ετών) 

Τετάρτη 16:30-17:30 (6-8 ετών)

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ 

Πέμπτη 16:30-17:30 (2,5-4 ετών) 

Πέμπτη 17:45-18:45 (5-8 ετών)

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ 

Δευτέρα 17:00-18:00 (4-7 ετών) 

Δευτέρα 18:15-19:15 (8-12 ετών)

AERIAL & ACRO TEENS  

Τετάρτη 17:45 – 18:45 (12-16 ετών)

Πληροφορίες δραστηριοτήτων

YOGA ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 

Η Yoga για παιδιά είναι μία ευχάριστη, διασκεδαστική δραστηριότητα που συνδυάζει τη yoga με το παιχνίδι και τη μουσική. Τα παιδιά συνυπάρχουν σε ένα περιβάλλον χωρίς ανταγωνισμό, που κυριαρχεί το γέλιο, η φαντασία και η δημιουργικότητα.

Οι μικροί μας φίλοι έρχονται σε επαφή με το σώμα τους, μαθαίνουν να στέκονται και να κάθονται σωστά, δυναμώνουν μυϊκά και γίνονται πιο ευλύγιστοι. Μαθαίνουν να αναπνέουν σωστά, να συγκεντρώνονται και να ηρεμούν μέσα από τις αναπνοές. Διαχειρίζονται έτσι την ανησυχία τους, το άγχος και τις πιέσεις της καθημερινότητας, το θυμό τους και όλα τα συναισθήματα που τους κατακλύζουν. Μαθαίνουν να σιωπούν, να ακούν, να χαλαρώνουν και να απολαμβάνουν τη χαλάρωση.

Στη Yoga, τα παιδιά παρατηρούν τον εαυτό τους, μαθαίνουν να τον αποδέχονται και να τον αγαπούν. Κατανοούν έννοιες όπως ο σεβασμός, η ειλικρίνεια και η διαφορετικότητα. Αφήνουν την προσωπικότητά τους ελεύθερη να αναπτυχθεί και να ανθίσει!

Τα μαθήματα Yoga γίνονται για παιδιά 3-5 και 6-8 ετών.

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ 

Το θεατρικό παιχνίδι έχει σκοπό να δημιουργήσει τις συνθήκες και να δώσει τα ερεθίσματα στα παιδιά να εκφράσουν καταστάσεις και ρόλους με τον δικό τους ,μοναδικό τρόπο , αβίαστα . Είναι μέσο ενεργοποίησης , απελευθέρωσης της φαντασίας, ευαισθητοποίησης και καλλιέργειας της ψυχοκινητικής έκφρασης του παιδιού. Με κύριο παράγοντα το «παιχνίδι των ρόλων» και την αισθησιοκινητική δραστηριότητα , φτάνουμέ σε ένα σημείο αυτοέκφρασης.

Θεατρικά έργα, πίνακες ζωγραφικής , η ποίηση, η μουσική και μια στιγμή μπορεί να αποτελέσουν την αφορμή για θεατρικό παιχνίδι!

Τι είναι το θεατρικό παιχνίδι:

1) Μέθοδος θεατρικής αγωγής – ανάπτυξης της δημιουργικότητας και της μαθησιακής δυνατότητας του παιδιού – αισθητικής και πολιτιστικής καλλιέργειας.

2) Δίνει την δυνατότητα στο παιδί να προβαίνει σε δημιουργικές συλλήψεις του πολιτιστικού και πολιτισμικού γίγνεσθαι.

3) Σήμερα το θεατρικό παιχνίδι εντάσσεται στο σύνολο της παιδαγωγικής πρακτικής, αφού αποτελεί ένα είδος «διαμαθήματος» ικανό να «δίνει» και να «παίρνει» σε όλα τα μαθήματα που περιλαμβάνονται στο αναλυτικό πρόγραμμα.

4) Μέσο ανάπτυξης της συμβολικής σκέψης, του κριτικού στοχασμού, των συλλογικών ευαισθησιών και της προσοικιωσης της τέχνης του θεάτρου και του θεατρικού φαινομένου.

5) Στο θεατρικό παιχνίδι το παιδί παύει να είναι ένας παθητικός θετής- ακροατής.

Τα παιδιά μέσα από καθοδηγούμενο αυτοσχεδιασμό , παιχνίδια σωματικής κίνησης , παιχνίδια μεταμορφώσεων και ρόλων, παιχνίδια λεκτικά και ρυθμικά θα δημιουργήσουν την δική τους θεατρική παράσταση!

Αλλά κυρίως θα ζήσουμε μέσα σε ένα κύκλο ασφάλειας και εμπιστοσύνης, στιγμές γεμάτες με Αγάπη!!!

Δημιουργικός χορός  

Οι μικροί μας φίλοι μέσα από το εργαστήρι του δημιουργικού χορού θα ανακαλύψουν την κίνηση τους και θα αποκτήσουν ελευθερία έκφρασης . Επίσης, θα αποκτήσουν χορευτικές δεξιότητες μέσα από δραματοποιήσεις, παιχνίδια ρόλων, αφηγήσεις παραμυθιών , μουσικοκινητικών παιχνιδιών , χορογραφιών κ.α. Σκοπός του εργαστηρίου είναι τα παιδιά να απελευθερωθούν μέσα από τον χορό και το παιχνίδι και ν’ αναπτύξουν την φαντασία τους. Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά από 4-7 ετών και 8-12 ετών .

AERIAL & ACRO TEENS 

Το πρόγραμμα AERIAL & ACRO TEENS είναι μια μέθοδος που συνδυάζει δημιουργικά τις θέσεις της aerial yoga με ακροβατικά στοιχεία στο έδαφος αλλά και στο πανί (aerial hammock). Συμβάλλει στο να αναπτύξουν οι έφηβοι δεξιότητες τόσο σε σωματικό, όσο σε συναισθηματικό και νοητικό επίπεδο, σε ένα διασκεδαστικό περιβάλλον χωρίς ανταγωνισμό.

Το μάθημα περιλαμβάνει ασκήσεις ενδυνάμωσης και ευλυγισίας στο έδαφος ή την αιώρα που βοηθούν τους εφήβους να ενδυναμώσουν τους μυς και τα οστά, να βελτιώσουν την ισορροπία και την στάση σώματος και να ενισχύσουν τον συντονισμό. Εναέρια ακροβατικά και χορογραφίες μέσα από τα οποία οι έφηβοι αμβλύνουν την συγκέντρωση και εστίαση του νου, αναπτύσσουν την φαντασία και δημιουργικότητα τους και κυρίως καλλιεργούν την αυτοπεποίθησή τους. Παιχνίδια συνεργασίας και ακροβατικά σε ζευγάρια που στοχεύουν στην κοινωνικοποίηση των εφήβων και στην δημιουργία θετικής διάθεσης. Βασικές αρχές από την φιλοσοφία της γιόγκα, όπου οι έφηβοι μαθαίνουν την μη-βία, την αλήθεια, την πειθαρχία και βασικές αξίες όπως ο σεβασμός, η υπομονή, η αποδοχή του εαυτού μας . Και τέλος, σε κάθε μάθημα περιλαμβάνεται χαλάρωση με στοιχεία διαλογισμού που σταδιακά βοηθά τους εφήβους να διώχνουν το στρες και να ηρεμούν το σώμα και το νου!

Μέσα σε πνεύμα ενθάρρυνσης, θετικής διατύπωσης και διασκέδασης, οι έφηβοι αποκτούν σωματική και συναισθηματική επίγνωση, βελτιώνουν την αυτοπεποίθησή τους, καλλιεργούν συνεργασία και ομαδικό πνεύμα, μαθαίνουν να στριφογυρίζουν και να πετούν, να γυρνούν ανάποδα και να βρίσκουν τρόπους για να ηρεμούν και να αποβάλλουν το άγχος.

Share this

Αφήστε μια απάντηση