Η πανέμορφη λίμνη της Ηλείας που μοιάζει να είναι ένα με τη θάλασσα!

Share this

Ένας σπάνιος και μοναδικός υδροβιότοπος

Οι λίμνες της Ελλάδας είναι ένα κομμάτι ξεχωριστό και ιδιαίτερο που πάντα σε μαγεύει όταν τις επισκέπτεσαι. Πολλές και διαφορετικές, άλλες μικρές και άλλες μεγαλύτερες οι πανέμορφες ελληνικές λίμνες συνδέονται πολλές φορές με μύθους, θρύλους και παραδόσεις. Επίσης, πολλές από αυτές ξεχωρίζουν για την τοποθεσία και την ξεχωριστή ομορφιά τους. Μια τέτοια ελληνική λίμνη, όπως μας πληροφορεί το exploringgreece.tv, είναι και η λίμνη Καϊάφα. Σαν την κοιτάς από μακριά νομίζεις ότι ενώνεται σε κάποιο σημείο με τη θάλασσα. Και θα μπορούσε να είναι κάπως έτσι μιας και τη χωρίζει από τη θάλασσα μόλις μια λωρίδα γης.

Καϊάφα: Η πανέμορφη ελληνική λίμνη που μοιάζει να ενώνεται με τη θάλασσα

Η λίμνη Καϊάφα βρίσκεται στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στο νομό Ηλείας. Τη χωρίζει από τη θάλασσα μόλις μια λωρίδα γης και η τοποθεσία είναι πανέμορφη. Τα νερά της λίμνης είναι ιαματικά καλύπτοντας μια έκταση 1.500 στρεμμάτων. Έχοντας μήκος 3 χιλιόμετρα και βάθος 2 μέτρα΄αποτελεί το μικρό διαμάντι της περιοχής που είναι μάλιστα και ιδιαίτερα διάσημο.

Στα νερά της λίμνης μοιάζει να κολυμπά και ένα νησάκι. Ο λόγος για την Αγία Αικατερίνη. Στις όχθες της, δε βρίσκεται και η φημισμένη λουτρόπολη Καϊάφα από την οποία πήρε το όνομά της. Κάνοντας μια εκδρομή στην περιοχή, θα θαυμάσεις ένα πανέμορφο τοπίο και θα απολαύσεις τη φύση της Πελοποννήσου στα καλύτερά της.

Κι αυτό, γιατί πιθανόν να μην γνωρίζεις ότι η συγκεκριμένη λίμνη είναι προστατευόμενη τοποθεσία του δικτύου Natura 2000 λόγω των σπάνιων και πολλών ειδών που φιλοξενούνται στα νερά της. Αποτελεί έναν μοναδικό υδροβιότοπο, τον δεύτερο σπουδαιότερο στην ευρύτερη περιοχή του νομού Ηλείας μετά το οικοσύστημα του Εθνικού Πάρκου υγροτόπων Κοτυχίου Στροφυλιάς.

Εκεί λοιπόν που θα στέκεσαι στη λίμνη και θα θαυμάζεις αυτό το μοναδικό οικοσύστημα, θα ξέρεις ότι δίπλα σου είναι η θάλασσα. Από αυτήν την χωρίζει τμήμα πευκόφυτου δάσους, το οποίο επίσης φέρει το όνομα “Στροφυλιά” καθώς και ιδιαίτεροι σχηματισμοί αμμοθινών.

Πώς θα πας στη λίμνη Καϊάφα

Η ελληνική λίμνη Καϊάφα είναι μόλις πέντε χιλιόμετρα μακριά από την Ζαχάρω. Από την Αθήνα θα χρειαστείς λιγότερες από τρεις ώρες για να φτάσεις και θα περάσεις μέσα από μια πολύ όμορφη και ξεχωριστή διαδρομή. Συνολικά θα διανύσεις 267 χιλιόμετρα. Για να δεις πού ακριβώς βρίσκεται η λίμνη πάτησε ΕΔΩ και ετοιμάσου για την επόμενη ξεχωριστή σου απόδραση.

Πηγή: www.gargalianoionline.gr

Share this

Αφήστε μια απάντηση