Επίσημη επίσκεψη της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου στην Κύπρο

Επίσημη επίσκεψη της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου στην Κύπρο

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Παύλος Κοτσώνης.

Η κα Σακελλαροπούλου θα βρίσκεται στην Κύπρο από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου.

Κατά την πρώτη ημέρα άφιξής της στη Λευκωσία, η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος μετά την κατ’ιδίαν συνάντησή τους και τις διευρυμένες συνομιλίες, θα παρασημοφορήσει την κα Πρόεδρο με το Μεγάλο Περιδέραιο του Τάγματος Μακαρίου Γ΄.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, η κα Σακελλαροπούλου θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ. Χρυσόστομο Β΄, ο οποίος θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν της στην Αρχιεπισκοπή.

Το απόγευμα, η κα Πρόεδρος θα βρεθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου θα την υποδεχτεί ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης, ενώ αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί ειδική Συνεδρία της Ολομέλειας στο Συνεδριακό Κέντρο και συνάντηση της κας Σακελλαροπούλου με Αρχηγούς Κοινοβουλευτικών Κομμάτων.

Θα ακολουθήσει συνάντηση της κας Σακελλαροπούλου με συλλόγους της Παγκύπριας Οργάνωσης Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων, της Παγκύπριας Ένωσης Προσφύγων, της Επιτροπής Κατεχομένων Δήμων, του Συμβουλίου Ιστορικής Μνήμης Αγώνα ΕΟΚΑ και της Συντονιστικής Επιτροπής Καρπασίας.

Στις 20:00 το βράδυ της Δευτέρας, θα παρατεθεί επίσημο δείπνο από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας προς τιμήν της κας Προέδρου της Δημοκρατίας, του κου Π. Κοτσώνη και της αντιπροσωπείας.

Η δεύτερη ημέρα περιλαμβάνει επίσκεψη και ξενάγηση στην οδό Λήδρας, στη γραμμή κατάπαυσης πυρός, στα Φυλακισμένα Μνήματα καθώς και υποδοχή από την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κα Έμιλυ Γιολίτη, απόδοση τιμών, τρισάγιο και κατάθεση στεφάνου σε χώρο μνημάτων.

Kατόπιν, στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, την κα Πρόεδρο θα υποδεχθεί ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Α/Σ Δημόκριτος Ζερβάκης.

Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ στην Μαλούντα, στον Άγιο Νικόλαο Στέγης, στην Βυζαντινή Εκκλησία Αγ. Νικολάου και τις Πλάτρες.

Την Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου, η κα Σακελλαροπούλου θα ξεναγηθεί από την Τριμελή Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ) στο εργαστήριο της ΔΕΑ, ενώ θα συναντηθεί και με τον Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου κ. Στέλιου Ναθαναήλ και τους Δικαστές του Ανωτάτου, στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Το απόγευμα της Τετάρτης η κα Σακελλαροπούλου θα επιστρέψει στην Αθήνα.

Ανταπόκριση από Κύπρο: Μανιάνα Καλογεράκη

www.ert.gr

Αγγελική Παπαθανασίου
image}

Αφήστε μια απάντηση