Εν αναμονή νέων μέτρων για την πανδημία – Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων (video)

Εν αναμονή νέων μέτρων για την πανδημία – Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων (video)

Σήμα κινδύνου για την ταχεία αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρα μας και ιδιαιτέρως στην Αττική και σε συγκεκριμένα δημοτικά διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας, έστειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας στη διάρκεια της σημερινής τακτικής σύσκεψης για την αξιολόγηση της πορείας της πανδημίας.

Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να εφαρμόσει επιπλέον μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται τα επιπλέον μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν στις 6 το απόγευμα και θα εφαρμοστούν από τη Δευτέρα.

Προϊδεάζοντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα όσα θα ανακοινώσει το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, είπε ότι τα πρόσθετα μέτρα θα αφορούν τις δημόσιες συναθροίσεις, την αναστολή πολιτιστικών εκδηλώσεων για 14 ημέρες και την προτίμηση της τηλεργασίας στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ώστε να περιοριστούν οι περιττές μετακινήσεις.

Απηύθυνε επίσης εκ νέου έκκληση στους πολίτες να τηρούν απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας όπως η χρήση μάσκας στα μέσα μεταφοράς και ζήτησε από τους ευάλωτους πολίτες να επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή.


Στη σύσκεψη σημειώθηκε ότι παρά την αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων ασθενών το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν αντιμετωπίζει έλλειψη κλινών εντατικής θεραπείας.

Την ίδια ώρα, νέο ρεκόρ κρουσμάτων σημειώθηκε το τελευταίο 24ωρο. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 359 νέα κρούσματα. 69 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των θανάτων.

Στο μεταξύ, 11 κρούσματα καταγράφηκαν σε εργοστάσιο που απασχολεί 150 εργαζόμενους, στο Κορωπί.

Αποκλεισμένη είναι η δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Κουτσόχερο Λάρισας λόγω του εντοπισμού δέκα κρουσμάτων κορονοϊού, σε μέλη δύο οικογενειών. Σε εξέλιξη οι ιχνηλατήσεις από τα αρμόδια κλιμάκια.

www.ert.gr

Δήμητρα Λαχουρή

Αφήστε μια απάντηση