iPhone 12 Pro Max: Δεν ξεπερνάει τον Snapdragon 865+ στο AnTuTu

Τον επόμενο μήνα η Apple αναμένεται να παρουσιάσει τα νέα μοντέλα της σειράς iPhone 12. Πέραν του αισθητήρα LiDAR που αναμένουμε στα μοντέλα Pro και Pro Max, περιμένουμε να δούμε και τις επιδόσεις που θα φέρει το νέο A14 Bionic SoC, καθώς θα είναι το πρώτο mobile SoC της αγοράς κατασκευασμένο με τη μέθοδο των 5nm.

Το iPhone 12 Pro Max πέρασε από το AnTuTu Benchmark, όμως οι επιδόσεις του δεν είναι τόσο ανατρεπτικές όσο περιμέναμε. Το απόλυτο flagship της Apple κατάφερε να συγκεντρώσει 572.333 πόντους, χαμηλότερα δηλαδή από τις επιδόσεις του Snapdragon 865+, αν και περίπου 50.000 πόντους πάνω από το iPhone 11 Pro Max. Μία πιθανή εξήγηση που έδωσε ο Ice Universe, ο οποίος ανέβασε και τα screenshots, είναι πως ο Apple A14 δε θα έχει ως στόχο τις ανεβασμένες επιδόσεις, αλλά τη χαμηλότερη κατανάλωση και μείωση της θερμότητας, μαζί με τη βελτίωση του AI.

Η παραπάνω εξήγηση φαντάζει απολύτως λογική, καθώς ήδη οι επιδόσεις του A13 ήταν εξαιρετικές. Ήδη οι πληροφορίες αναφέρουν μικρότερες μπαταρίες στα επερχόμενα iPhone, οπότε με αυτόν τον τρόπο η εταιρεία θα μπορούσε να προσφέρει καλύτερες επιδόσεις, αλλά ακόμα μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας στα νέα μοντέλα. Φυσικά θα πρέπει να δούμε τι ακριβώς ισχύει όταν θα γίνει η παρουσίαση των νέων μοντέλων.

Πηγή

iPhone 12 Pro Max: Δεν ξεπερνάει τον Snapdragon 865+ στο AnTuTuTechblog.gr

Νίκος Ζώης