Πάτρα: Σε ύφεση η μεγάλη πυρκαγιά – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Πάτρα: Σε ύφεση η μεγάλη πυρκαγιά – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Σε ύφεση είναι η μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή της Βούντενης, του δήμου Πατρέων έπειτα από ολονύχτια μάχη που έδωσαν οι Πυροσβεστικές δυνάμεις. Περισσότεροι από 70 πυροσβέστες με 30 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα συνεχίζουν να επιχειρούν προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο το οποίο δεν είναι πλέον ενεργό ωστόσο έχει φτάσει να κατακαίει σε μήκος τριών χιλιομέτρων περιμετρικά της Πάτρας φτάνοντας κοντά στις αυλές των σπιτιών στην περιοχή των Συχαινών, όπου προληπτικά έγινε εκκένωση οικιών στην άκρη του οικισμού.

Πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν την προσπάθεια.

Ήταν μια πολύ δύσκολη νύχτα καθώς Βούντενη, Συχαινά και Δραγώλενα είναι κατοικημένες περιοχές και η φωτιά έφτασε στα όριά τους, είπε στην ΕΡΤ ο διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Δυτ. Ελλάδας Ν. Γυφτάκης. Η εικόνα είναι πλέον πολύ καλύτερη. Η φωτιά αναπτύχθηκε μεταξύ του 2ου και του 3ου τούνελ της περιμετρικής οδού, πέρασε κάτω από τη γέφυρα και έκαψε τη γύρω αγροτοδασική έκταση. Η περιμετρική οδός, εξακολουθεί να παραμένει κλειστή. Υπάρχουν πυκνοί καπνοί, πρόσθεσε.

Οι καπνοί έφθασαν μέχρι το κέντρο της Πάτρας και τα πύρινα μέτωπα ήταν ορατά και από τη Ναυπακτία.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, συνδράμουν υδροφόρα οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Οι άνεμοι έχουν κοπάσει και αναμένεται η συνδρομή από αέρος και με εναέρια μέσα. Οι αρχές εκτιμούν ότι εάν διατηρηθούν ήπιοι οι άνεμοι σε λίγες ώρες τα πύρινα μέτωπα θα έχουν οριοθετηθεί.

Πηγή ΕΡΤ, Ρεπορτάζ ΕΡΤ Πάτρας Ν. Παπαδούλα

www.ert.gr

Κωνσταντίνα Βαλαούρα
image}

Αφήστε μια απάντηση