PlayStation 5: Έρχεται 19 Νοεμβρίου με τιμή 499 ευρώ και 399 ευρώ

Μετά από μήνες εικασιών, αλλά και αφού η Microsoft έκανε το πρώτο βήμα, ανακοινώνοντας την τιμή του Xbox Series X και την τιμή του Xbox Series S, η Sony αποφάσισε να δώσει τέλος στην αναμονή και να μας ανακοινώσει τις τιμές των νέων PlayStation 5, στα πλαίσια του PlayStation 5 Showcase που πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή.

Το PlayStation 5 και το PlayStation 5 Digital Edition θα κυκλοφορήσουν επίσημα στις Νοεμβρίου. Η πλήρης έκδοση του PlayStation 5 θα κοστίζει 499.99 ευρώ, ενώ η τιμή της έκδοσης χωρίς δίσκο Blu-Ray (Digital Edition) ανέρχεται στα 399.99 ευρώ.

Οι next-gen προτάσεις της Sony έρχονται με επεξεργαστή 8 πυρήνων της AMD, οι οποίοι βασίζονται στην αρχιτεκτονική Zen 2 των 7nm. Η GPU των νέων κονσολών είναι αρχιτεκτονικής RDNA 2, με 36 CU, για απόδοση έως και 10.28 TFLOPS.

Ο παράγοντας που διαχωρίζει το PlayStation 5 από το Xbox Series X είναι ο νέος SSD των 825GB, τον οποίο σχεδίασε η Sony ειδικά για τη νέα γενιά, χρησιμοποιώντας PCIe 4.0 που προσφέρει έως και 100 φορές ταχύτερες επιδόσεις από αυτές του δίσκου του PlayStation 4. Αυτό αυτόματα σημαίνει ταχύτερα loadings και boots των παιχνιδιών. Για να είναι ακόμα ταχύτερη η εμπειρία, αλλά και να γίνει δυνατή η εναλλαγή μεταξύ των παιχνιδιών εύκολα και γρήγορα, το PlayStation 5 εξοπλίζεται με 16GB GDDR6 RAM.

PlayStation 5: Έρχεται 19 Νοεμβρίου με τιμή 499 ευρώ και 399 ευρώTechblog.gr

Κώστας Λεοντιάδης