Huawei Mate Xs 2: Δε θα κυκλοφορήσει φέτος

Οι δυσκολίες για τη Huawei συνεχίζονται, ειδικά τώρα που η προσωρινή άδεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες έχει λήξει. Ήδη μάθαμε ότι το πρώτο “θύμα” θα είναι η επερχόμενη σειρά ναυαρχίδων Mate 40, η οποία ναι μεν θα ανακοινωθεί φέτος, αλλά αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2021.

Φαίνεται πως και η επόμενη πρόταση της Hauwei στη foldable κατηγορία συσκευών θα επηρεαστεί από τις εξελίξεις. Σύμφωνα με την πάντα έμπιστη πηγή @DSCCRoss, δηλαδή τον Ross Young, το Mate Xs 2 δε θα κυκλοφορήσει το 2020. Ο λόγος, σύμφωνα με την πηγή, είναι οι περιορισμοί της αμερικανικής κυβέρνησης. Από την άλλη, η Huawei έχει την κινέζικη BOE ως προμηθευτή για τις foldable οθόνες της, οπότε δεν είναι αυτό το πρόβλημα.

Όπως μάθαμε πριν λίγο καιρό, η Huawei δεν έχει αρκετά αποθέματα από τον flagship επεξεργαστή της, Kirin 1000, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί κατά βάση στη σειρά Mate 40. Οπότε, ίσως αυτός να είναι ο κύριος λόγος καθυστέρησης της συσκευής. Πρόσφατα η εταιρεία κυκλοφόρησε τα Enjoy 20 και Enjoy 20 Plus, τις πρώτες συσκευές της δηλαδή με επεξεργαστή MediaTek.

Πηγή

Huawei Mate Xs 2: Δε θα κυκλοφορήσει φέτοςTechblog.gr

Κώστας Λεοντιάδης