Χανιά: Ποινή «χάδι» στον γονέα που ξυλοκόπησε καθηγητή

Χανιά: Ποινή «χάδι» στον γονέα που ξυλοκόπησε καθηγητή

Ποινή φυλάκισης 14 μηνών για τις πράξεις πρόκλησης σωματικής βλάβης, εξύβρισης και απειλής επέβαλε το Δικαστήριο Χανίων σήμερα στον 39χρονο γονέα, που είχε επιτεθεί σε καθηγητή του 2ου Γυμνασίου Ελ. Βενιζέλου, με αφορμή τις συστάσεις του εκπαιδευτικού προς το παιδί του, για την αναγκαιότητα της χρήσης μάσκας.

Η ποινή έχει αναστέλλουσα ισχύ εάν ο κατηγορούμενος, καταβάλλει το ποσό των 400 ευρώ για τις ανάγκες του συγκεκριμένου σχολείου.

Για απόφαση «χάδι», έκανε λόγο ο εκπαιδευτικός, θύμα της επίθεσης, ο οποίος ανέφερε ότι εάν ο δράστης ασκήσει έφεση, θα δοθούν στη δημοσιότητα πολλά περισσότερα στοιχεία σε βάρος του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατατέθηκε έγγραφο σύμφωνα με το οποίο ο 39χρονος είναι υπόδικος για παρεμφερή υπόθεση το 2018, όταν δηλαδή το παιδί του πήγαινε στο Δημοτικό Σχολείο.

Στη διάρκεια της δίκης τέσσερις καθηγητές κατέθεσαν ως μάρτυρες κατηγορίας, περιγράφοντας τα όσα συνέβησαν το πρωί της Δευτέρας, στο σχολείο.

Ο ίδιος ο γονέας, δήλωσε γενικά μετανιωμένος, χωρίς ωστόσο να ζητήσει συγνώμη από το θύμα του, ενώ και μέσα στο Δικαστήριο, υπεραμύνθηκε των απόψεών του για τη μη χρήση μάσκας.

Ρεπορτάζ: Π. Χουλάκης / Κάμερα – Ηλ. Επεξεργασία: Μ. Λουπασάκης

www.ert.gr

Κατερίνα Πολύζου
image}

Αφήστε μια απάντηση