Μόρια: 55 τόνους ανθρωπιστική βοήθεια θα παραδώσει ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, Κ. Νέχαμερ

Μόρια: 55 τόνους ανθρωπιστική βοήθεια θα παραδώσει ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, Κ. Νέχαμερ

Σύμφωνα με τα αυστριακά ΜΜΕ καταφτάνει σήμερα από τη Βιέννη με ρωσικό μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου Antonov 124 στην Αθήνα 55 τόνοι ανθρωπιστική βοήθεια για τη Μόρια. Το φορτίο θα παραδώσει προσωπικά ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Καρλ Νέχαμερ, ο οποίος μεταβαίνει ειδικά στην ελληνική πρωτεύουσα.

Ο Καρλ Νέχαμερ κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Ελλάδα, στις 25 και 26 Αυγούστου, είχε συνάντηση εργασίας με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και συνομιλίες με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη και με τον αναπληρωτή υπουργό Γιώργο Κουμουτσάκο.

Κατά τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο κ. Νέχαμερ είχε εκφράσει την τυφλή εμπιστοσύνη του στους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο μεταναστευτικό και είχε επιβεβαιώσει εκ νέου την ετοιμότητα της χώρας του να συνδράμει περαιτέρω την Ελλάδα έμπρακτα.

Ως «ιπτάμενο φορτηγό τρένο» περιγράφει στην ιστοσελίδα του ο Γερμανικός Ομοσπονδιακός Στρατός το Antonov 124 που μεταφέρει στην Αθήνα φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας 300 κυβικών μέτρων.

Το αεροσκάφος, όπως αναφέρεται, μπορεί, για παράδειγμα, να μεταφέρει τεθωρακισμένα άρματα μάχης, ελικόπτερα ή φορτηγά, και χρησιμοποιείται τακτικά από τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις, άλλα στρατεύματα του ΝΑΤΟ. Οι εταιρείες χρησιμοποιούν τακτικά το αεροσκάφος για τη μεταφορά μεγάλου εξοπλισμού στις εγκαταστάσεις τους σε όλο τον κόσμο.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Αναστασία – Βασιλική Γκολέμη
image}

Αφήστε μια απάντηση