Φ. Πούντος: «Φυστίκι Αιγίνης, ο πράσινος χρυσός μας»

Φ. Πούντος: «Φυστίκι Αιγίνης, ο πράσινος χρυσός μας»

Άλλος ένας νέος από την Ελλάδα και συγκεκριμένα από την Αίγινα, που δεν εγκατέλειψε την ιδιαίτερη πατρίδα του και επένδυσε στον τοπικό της πλούτο.

Η ΕΡΤ Κομοτηνής στο πλαίσιο της εκπομπής για τον Πρωτογενή τομέα, «Κι όμως… η Κοινωνία κινείται», μίλησε με τον παραγωγό Φυστικιού Φώτη Πούντο.
Χίλια και πλέον Φυστικόδεντρα καλλιεργεί ο Φώτης Πούντος, συγκεκριμένα στην περιοχή Κυψέλη της Αίγινας, ο οποίος αποτελεί την τρίτη γενιά της οικογένειας στην καλλιέργεια φυστικιού.
Αυτή είναι η εποχή συγκομιδής του προϊόντος, η οποία ξεκινάει από τις 15-20 Αυγούστου-10 Σεπτεμβρη. Η συγκομιδή γίνεται με τα χέρια και με την βοήθεια ειδικών εργαλείων που δεν πληγώνουν το δέντρο.

Ο Φώτης Πούντος αυτοσχεδιάζει και έχει προχωρήσει σε πολλά καινοτόμα προϊόντα, όπως πεντανόστιμη πραλίνα φυστικιού, πάστα φυστικιού και μάλιστα έχει βραβευθεί για τα προϊόντα του.

Ο Φώτης Πούντος συμμετέχει ενεργά σε Εκθέσεις παραδοσιακών προϊόντων στην Αθήνα και αυτό τον έχει βοηθήσει να έχει ένα ευρύ πελατολόγιο, σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.

Επίσης κάνει και εξαγωγές σε Γαλλία, Φινλανδία, Ιαπωνία και όσον ούπω, Ντουμπάϊ και Μπαχρέϊν!

Η συνέντευξη του κ. Πούντου στην ΕΡΤ Κομοτηνής

www.ert.gr

Βασιλική Μαχαίρα

Αφήστε μια απάντηση