Σε νεκροταφείο της Νότιας Καρολίνας –κοντά στη γενέτειρά του- τάφηκε ο Τσάντγουϊκ Μπόουζμαν

Σε νεκροταφείο της Νότιας Καρολίνας –κοντά στη γενέτειρά του- τάφηκε ο Τσάντγουϊκ Μπόουζμαν

Ο ηθοποιός Chadwick Boseman, πρωταγωνιστής στην ταινία “Black Panther” πέθανε στο σπίτι του στο Λος Άντζελες στις 28 Αυγούστου 2020, χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο του παχέος εντέρου με τον οποίο πάλευε εδώ και μια τετραετία. Μετά τη διάγνωσή, το 2016, ο  Boseman είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του καρκινικού όγκου και τον περασμένο Μάρτιο υποβλήθηκε σε λαπαροσκοπική επέμβαση, προκειμένου να αφαιρέσει καρκινικό όγκο που είχε κάνει μετάσταση.

Έξι ημέρες μετά τον θάνατο του δημοφιλούς ηθοποιού –στις 3 Σεπτεμβρίου–  πραγματοποιήθηκε η ταφή του σε νεκροταφείο της  Νότιας Καρολίνας, κοντά στην πόλη Άντερσον όπου γεννήθηκε.

Αιτία θανάτου του Boseman ήταν η πολυοργανική ανεπάρκεια, με υποκείμενη αιτία τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Έφυγε από τη ζωή στα 43 του χρόνια.

Οι περισσότεροι θυμούνται τον Chadwick να υποδύεται τον βασιλιά T’Challa στην ταινία «Μαύρος Πάνθηρας» (2018), αλλά ο ίδιος είχε ενσαρκώσει πολλούς ακόμα ρόλους στη μικρή και μεγάλη οθόνη. Εννέα ημέρες μετά τον θάνατό του, «αστέρες» από τον χώρο του θεάματος, όπως οι  Michael B. Jordan, Lupita Nyong’o και Winston Duke, έδωσαν το παρών σε μνημόσυνο που τελέστηκε στη μνήμη του ηθοποιού στο Μαλιμπού.

Η είδηση για τον θάνατο του Boseman έγινε γνωστή από ανακοινώσεις στις ιστοσελίδες του, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου αναφερόταν ότι ο ηθοποιός πέθανε στο σπίτι του, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του Taylor Simone Ledward και την οικογένειά του.

Σχετική είδηση: Πέθανε 43 ετών ο «Μαύρος Πάνθηρας» Chadwick Boseman


Πηγή: dailymail.co.uk

Φωτογραφία: Associated Press

www.ert.gr

Νικόλαος Περδικάρης