Nvidia: Eξαγόρασε την ARM προς 40 δισ. δολάρια Αμερικής

Nvidia: Eξαγόρασε την ARM προς 40 δισ. δολάρια Αμερικής

Η Nvidia ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες ότι προχωρά στην εξαγορά της ARM Limited από την Softbabk προς 40 δισ. δολάρια Αμερικής. Με αυτή την εξαγορά η Nvidia θα αποκτήσει πρόσβαση σε μια δεξαμενή ταλαντούχων μηχανικών που θα της επιτρέψουν να αναπτύξει γρήγορα custom αρχιτεκτονικές για τις δικές της CPU.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη εξαγορά εταιρείας ημιαγωγών (semiconductors) και η δεύτερη μεγαλύτερη στην ιστορία μετά την εξαγορά της EMC από την Dell με 64 δισ. δολάρια Αμερικής.

Η ARM έχει συνεργασία και συμφωνίες με εταιρείες όπως οι Apple, Qualcomm, Amazon και Samsung ανάμεσα σε άλλες και μένει να δούμε πως αυτές θα αντιδράσουν μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς.

Η Softbank θα κρατήσει ποσοστό κάτω του 10% που σημαίνει ότι η Nvidia θα έχει τον απόλυτο έλεγχο της ARM. Το τμήμα IoT services θα παραμείνει στα χέρια της Softbank. Η ολοκλήρωση της εξαγοράς θα εξαρτηθεί από την έγκριση της κανονιστικής αρχής της Αμερικής και μπορεί να καθυστερήσει έως και 18 μήνες.

Σήμερα 14 Σεπτεμβρίου η Nvidia έχει προγραμματίσει webcast όπου αναμένεται να καλύψει τις λεπτομέρειες που αφορούν την εξαγορά της ARM.

Πηγή

Nvidia: Eξαγόρασε την ARM προς 40 δισ. δολάρια ΑμερικήςTechblog.gr

Κώστας Βλαχάκης