Μητσοτάκης : Δίνουμε κίνητρα για τη δημιουργία θέσεων εργασίας

Διευκρινήσεις αναφορικά με τις εξαγγελίες περί επιδότησης 100.000 νέων θέσεων εργασίας, όπου το κράτος θα καλύπτει για έξι μήνες τις ασφαλιστικές εισφορές του εργαζόμενου και του εργοδότη, τις οποίες εξήγγειλε κατά τη διάρκεια της χθεσινής του ομιλίας από τη ΔΕΘ έδωσε στη συνέντευξη Τύπου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Απαντώντας σε ερώτηση του MEGA και του Γιάννη Χρηστάκου, ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε πως είναι ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα. «Πολλές φορές έχω απαντήσει σε αυτή την αίθουσα, και ως αντιπολίτευση, σε ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης της ανεργίας».

«Είχα πει ότι πρέπει να περάσουμε από τη στήριξη της ανεργίας με τον τρόπο που το κάνουμε ως σήμερα, στην επιδότηση της εργασίας. Για πρώτη φορά είμαστε σε θέση να το κάνουμε σε πολύ μεγάλη κλίμακα» εξήγησε.

Αναφορικά με το πρόγραμμα υπογράμμισε πως «θα έχουμε εξαγγελίες μέσα στην επόμενη εβδομάδα από το υπ. Εργασίας».

Εξηγώντας είπε πως «καλύπτει πλήρως εργοδοτικές εισφορές ανεξαρτήτως μισθού για ένα εξάμηνο, προφανώς με περιορισμούς στο τι θα γίνει μετά», εξηγώντας ότι πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι μετά τους πρώτους έξι μήνες δεν θα τους διώξουν τους εν λόγω εργαζόμενους.

Επιπλέον, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους θεωρεί πολύ σημαντικό το εν λόγω πρόγραμμα. «Υπάρχει πρόβλημα στη φορολόγηση της εργασίας» είπε και συνέχισε «είναι πολύ ακριβή για τους εργαζόμενους και τους εργοδότες με αποτέλεσμα να μην υπάρχει τόσο κίνητρο. Αυτός είναι ο λόγος που επιλέξαμε να μειώσουμε τις εισφορές».

«Να κάνουμε την απασχόληση λιγότερο επιβαρυντική, τόσο για τον εργαζόμενο, όσο και για τον εργοδότη» υπογράμμισε.

«Περιμένω να δω πως θα ανταποκριθεί η αγορά. Μακάρι το ενδιαφέρον για προσλήψεις να ξεπερνά τις 100.000 πρώτος εγώ θα το προικοδοτήσω με παραπάνω απόδοση» κατέληξε.

Γράψτε το σχόλιό σας

Αφήστε μια απάντηση