Microsoft Surface Duo: Πότε έρχεται στην Ευρώπη;

Μπορεί η Microsoft να εξέπληξε θετικά τους πάντες στα τέλη του 2019 με την ανακοίνωση του Surface Duo, όμως η συσκευή μόλις πριν λίγες μέρες ξεκίνησε να διατίθεται προς προπαραγγελία, αφήνοντας απέξω τους καταναλωτές των αγορών της Ευρώπης. Φαίνεται όμως πως η εν λόγω κίνηση έγινε γιατί η Microsoft δε θέλει να επαναλάβει σφάλματα του παρελθόντος.

Όπως δήλωσε η ίδια η Microsoft, η στρατηγική της εταιρείας είναι μία “μετρημένη και σταδιακή προσέγγιση στη διαθεσιμότητα του προϊόντος, για την κάλυψη ζήτησης των πελατών». Ουσιαστικά δηλαδή, η Microsoft δε θέλει να παράγει πολλά τεμάχια και στην τελική να μην τα πουλήσει, ένα σφάλμα που πλήρωσε στο παρελθόν με την κυκλοφορία του Surface RT, που τελικά δε μπόρεσε να πείσει το καταναλωτικό κοινό ενώ η εταιρεία είχε ήδη έτοιμα πολλά παραπάνω τεμάχια.

Που μας πηγαίνει όμως όλο αυτό; Σύμφωνα με πηγές της ιστοσελίδας Android Central το Surface Duo θα έρθει τελικώς και στην Ευρώπη, όμως το πλάνο της Microsoft είναι να κυκλοφορήσει τη συσκευή μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να δούμε το Surface Duo έως και 9 ολόκληρους μήνες μετά την κυκλοφορία της, όταν πλέον δηλαδή έχει σβηστεί όλο το hype. Επιπλέον, ο επεξεργαστής του Surface Duo είναι ήδη πίσω από τρεις επεξεργαστές (Snapdragon 855+, 865 και 865+) και μέχρι να έρθει Ευρώπη θα έχει κυκλοφορήσει και ο Snapdragon 875. Ίσως το δούμε με μειωμένη τιμή; Ίσως έρθει σε ελάχιστα τεμάχια; Ο χρόνος μόνο θα δείξει.

Πηγή

Microsoft Surface Duo: Πότε έρχεται στην Ευρώπη;Techblog.gr

Κώστας Λεοντιάδης