Η Samsung πουλάει εργοστάσιο κατασκευής LCD στην TCL έναντι 1.8 δις

Εδώ και αρκετό καιρό είναι γνωστό ότι η Samsung θέλει να σταματήσει την κατασκευή οθονών LCD, ώστε να επικεντρωθεί στην παραγωγή των quantum dot panels. Μία ακόμη απόδειξη του πλάνου της είναι η νέα πώληση στην οποία προχώρησε η εταιρεία, μέσω της οποίας φεύγει από την κατοχή της μία από τις μεγαλύτερες της μονάδες παραγωγής LCD.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Korea Herald η Samsung Display προχώρησε στην πώληση ενός δικού της εργοστασίου παραγωγής LCD, το οποίο βρίσκεται στη Suzhou της Κίνας. Αγοραστής είναι η τοπική εταιρεία CSOT, η οποία ανήκει στην TCL. Η αξία της συμφωνίας αξίζει τα 1.8 δισεκατομμύρια δολάρια. Η CSOT θα έχει το 60% του εργοστασίου, η TCL ένα 10%, ενώ το υπόλοιπο 30% θα παραδοθεί στην κυβέρνηση της Suzhou.

Το εν λόγω εργοστάσιο παρήγαγε το 27% της συνολικής ποσότητας οθονών LCD της Samsung Display, με τα περισσότερα τεμάχια να χρησιμοποιούνται σε τηλεοράσεις και οθόνες. Επίσης, το εργοστάσιο διαθέτει τρεις γραμμές παραγωγής γενιάς 8,5 και μία γραμμή παραγωγής γενιάς 11. Το περίεργο όμως είναι ότι η Samsung Display προχώρησε σε επανεπένδυση 723 εκατομμυρίων δολαρίων σε εταιρείες που σχετίζονται με την TCL, ώστε να αποκτήσει το 12,33% των μετοχών της εταιρείας στο εν λόγω εργοστάσιο.

Πηγή

Η Samsung πουλάει εργοστάσιο κατασκευής LCD στην TCL έναντι 1.8 διςTechblog.gr

Κώστας Λεοντιάδης