Ο ΠΑΟΚ νίκησε την Μπεσίκτας 3-1 και προκρίθηκε

Share this

Ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος της Μπεσίκτας στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού και χάρη στο αποτελεσματικό επιθετικό του ποδόσφαιρο πανηγύρισε μία σπουδαία πρόκριση για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ούτε το άδειο γήπεδο, ούτε η έντονη βροχή, που άρχισε να πέφτει λίγο πριν από τη σέντρα, έβαλαν… φρένο στον ΠΑΟΚ, στην Τούμπα, στη νοκ άουτ αναμέτρηση, για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, απέναντι στην Μπεσίκτας.

Ο«Δικέφαλος», έχοντας ένταση, αποφασιστικότητα, ενθουσιασμό, ενέργεια, από το πρώτο λεπτό του παιχνιδιού και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χρήστο Τζόλη, υπέταξε την τουρκική ομάδα με 3-1 και προκρίθηκε στον 3ο προκριματικό γύρο της κορυφαίας, σε επίπεδο συλλόγων, ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Επίτευγμα που του εξασφαλίζει, παράλληλα, εφόσον δεν προχωρήσει περισσότερο στο Champions League, θέση τους ομίλους του Europa League.

Ο Τζόλης έστειλε δύο φορές την μπάλα στα δίχτυα (7’, 24’) και μετά από δική του ασίστ, το ίδιο έπραξε και ο Δημήτρης Πέλκας (30’). Σκόρερ για την Μπεσίκτας ήταν ο Κάιλ Λάριν στο 37’ λεπτό. Στο 41’ λεπτό ο ΠΑΟΚ έχασε πέναλτι με τον Τσούμπα Ακπομ.

Ο ΠΑΟΚ ήταν δραστήριος στην εστία της Μπεσίκτας από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης και κατάφερε να πετύχει το στόχο του ένα εξάλεπτο αργότερα. Στο 7’ λεπτό ο Τζόλης, μετά από ασίστ του Γιαννούλη, άνοιξε το σκορ και έτρεξε , με την επίτευξη του τέρματος, να αγκαλιάσει τον Αμπέλ Φερέιρα που τον εμπιστεύτηκε για την ενδεκάδα στο ματς.

Στο 24’ λεπτό ο Ακπομ τροφοδότησε εξαιρετικά, όπως το έκανε νωρίτερα ο Γιαννούλης, τον 18χρονο επιθετικό και Τζόλης διπλασίασε τα δικά του τέρματα και του ΠΑΟΚ. Στο 30’ λεπτό ο Τζόλης «σέρβιρε», από τα πλάγια, στον Πέλκα και τελευταίος «έγραψε» το 3-0.

Η Μπεσίκτας «απάντησε» με γκολ του Λάριν στο 37’ λεπτό, μειώνοντας σε 3-1 και ο ΠΑΟΚ έχασε την ευκαιρία να σκοράρει εκ νέου, καθώς ο Ακπομ δεν μπόρεσε να ευστοχήσει σε πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος στο 41’ (σ.σ. απέκρουσε ο τερματοφύλακας των Τούρκων).

Σε χαμηλότερο τέμπο, σε σχέση με το πρώτο, κινήθηκε το δεύτερο ημίχρονο. Αμφότερες οι ομάδες φάνηκαν απειλητικές, σε δυο-τρεις περιπτώσεις, μπροστά στις δύο εστίες, τόσο ο Ζίφκοβιτς, όσο και ο Ερσίν Ντεστανόγλου έδειξαν καλά αντανακλαστικά σε αυτές, με συνέπεια να μη διαφοροποιηθεί το σκορ.

*Θλάση υπέστη ο Ροντρίγκο Σοάρες και χρειάστηκε να γίνει αναγκαστική αλλαγή για τον ΠΑΟΚ στο 44’ λεπτό του αγώνα.

*Στο κέντρο του γηπέδου μαζεύτηκαν οι ομάδες και οι διαιτητές, πριν τη σέντρα για το ματς και χειροκρότησαν όσους βρίσκονται, ανά τον κόσμο, στην πρώτη γραμμή για τη μάχη κατά του κορονοϊού.

*Αποβλήθηκε, στο 60’ λεπτό, από τον πάγκο της Μπεσίκτας, βοηθός του Σεργκέν Γιαλτσίν.

Διαιτητής: Ντανιέλε Ντοβέρι (Ιταλία)

Κίτρινες: Μιχαηλίδης, Ινγκασον, Ελ Καντουρί, Πέλκας /Ν’ Σακάλα

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Ζίφκοβιτς, Ίνγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Ροντρίγκο (44’ λ.τρ. Λημνιός), Γιαννούλης, Τζόλης (84’ Ζαμπά), Πέλκας (76’ Εσίτι), Άκπομ.

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ (Σεργκέν Γιαλτσίν): Ερσίν Ντεστανόγλου, Λενς, Βίντα, Σίλβα, Ν’ Σακάλα (82’ Ουμούτ), Χάτσινσον, Ουισάλ, Μπόιντ (46’Οζγιακούπ), Μενσά (69’ Τοκόζ) , Ενκούντου, Λάριν.

Στη θέληση και το ομαδικό πνεύμα που είχε ο ΠΑΟΚ απέναντι στην Μπεσίκτας στάθηκε ο Δημήτρης Πέλκας για να εξηγήσει τη νίκη του «Δικεφάλου» (3-1) και την πρόκριση που πήρε, στην Τούμπα, απέναντι στην τουρκική ομάδα, για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League.

«Φάνηκε ότι το θέλαμε περισσότερο. Παίζαμε σαν ένας, δείξαμε θέληση, πάθος και κερδίσαμε. Θα πάμε να παίξουμε έναν ακόμη τελικό, στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Το σημαντικότερο για μένα είναι να προσέξουμε τους εαυτούς μας, να μην έχουμε, πρώτα ο Θεός, κανένα κρούσμα με κορονοϊό. Να είμαστε όλοι με τις οικογένειές μας και να παλέψουμε για τους στόχο μας», δήλωσε ο αρχηγός του ΠΑΟΚ.

Ερωτηθείς για το πέναλτι που άφησε να εκτελέσει ο Τσούμπα Άκπομ, απάντησε: «Ο Τσούμπα ζήτησε να το εκτελέσει επειδή ήταν καλά και είναι φίλος μου, τον άφησα. Δεν πειράζει που το έχασε. Αυτό έχει σημασία στην ομάδα, να σέβεται και να αγαπά ο ένας τον άλλον».

Ο Δημήτρης Γιαννούλης, με τη σειρά του, επισήμανε μετά το αποψινό ματς: «Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, αξίζαμε τη νίκη, ίσως μας αδικεί το σκορ με βάση τις ευκαιρίες που κάναμε.

Όλα είναι θέμα δουλειάς, δουλεύουμε σκληρά, αν συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Πριν από το ματς σκεφτόμασταν τα περυσινά με τα ευρωπαϊκά παιχνίδια μας. Μπήκαμε σήμερα αποφασισμένοι να τελειώσουμε από νωρίς με την πρόκριση. Η Μπεσίκτας ανοίχτηκε και το πλήρωσε».

Ερωτηθείς για τον Χρήστο Τζόλη, η παρουσία του οποίου ήταν καταλυτική για τον ΠΑΟΚ, ο διεθνής αριστερός αμυντικός, απάντησε λέγοντας: «Αν και είναι παίκτης χωρίς πολλές εμπειρίες, όταν μπαίνει στο γήπεδο είναι πολύ ώριμος. Είμαστε χαρούμενοι γι΄ αυτόν, είναι ταπεινός, δουλεύει πολύ. Τα πάμε καλά μεταξύ μας, αν συνεχίσουμε έτσι θα είμαστε ακόμη καλύτεροι στο μέλλον».

Share this

Αφήστε μια απάντηση