Καταγγελία για απόλυση 16 εργαζομένων από τον Δήμαρχο Αλίμου

Share this

Ανακοίνωση της Δημοτικής παράταξης ” Άλιμος: εδώ ζούμε!” για την απόλυση εργαζομένων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Αλίμου.

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο που λέει "Αλιμος εδώ ζούμε!"

Στον συνδυασμό μας “ΆΛΙΜΟΣ : ΕΔΩ ΖΟΥΜΕ”, σεβόμενοι το εκλογικό αποτέλεσμα και θεωρώντας ότι το βέλτιστο κοινωνικό όφελος απαιτεί ευπρεπή πολιτικό διάλογο, τεκμηριωμένα επιχειρήματα και σύνθεση απόψεων, αγνοήσαμε δευτερεύουσες διαφορές θέσεων και ψηφίσαμε τις περισσότερες εισηγήσεις της διοίκησης. Ακόμα και κατά την περίοδο των περιορισμών λόγω κορωνοϊού, όπου ο διάλογος ήταν ανύπαρκτος και η ενημέρωση ελλιπέστατη.
Όμως υπάρχουν και όρια !

Τα όρια που θέτουν από τη μια η πολιτική και κοινωνική μας ταυτότητα, η ιστορία μας, το ήθος και η ανθρωπιά που δεν επιτρέπεται ποτέ να απουσιάζουν από την καθημερινή μας δράση.

Και από την άλλη τα όρια που προσπερνά ο δήμαρχος και η διοικούσα παράταξη με την αδυναμία τους για τήρηση βασικών αρχών πολιτικής και δικαίου με την εισήγησή τους προς το σημερινό χωρίς διάλογο συμβούλιο για τη μη ανανέωση της σύμβασης δεκαέξι (16) παλαιών εργαζομένων στους Παιδικούς Σταθμούς :

1. Δεν αντιλαμβανόμαστε πως αναφέρεστε δημόσια και να αξιολογείτε την επαγγελματική επάρκεια εργαζομένων με προσωπικές κρίσεις για “..μη προσήκουσα παροχή υπηρεσιών…” κ.λ.π.; Ποιος υπηρεσιακά τις υπογράφει αυτές, σε ποιες συγκεκριμένες πράξεις ή παραλήψεις αναφέρονται για το έργο τους στους Παιδικούς Σταθμούς, σε ποιες ενδεχόμενα αναφορές γονέων και σε ποια γραπτά τεκμήρια πειθαρχικού ελέγχου από την υπηρεσιακή ιεραρχία;

2. Πώς να δεχτούμε ότι όχι ένας αλλά 16 εργαζόμενοι επί 3 μέχρι και 11 συνεχή χρόνια, ξαφνικά παρουσίασαν ομαδικά “…μη προσήκουσα παροχή υπηρεσιών…” , όταν κάθε δόκιμος δημόσιος υπάλληλος μονιμοποιείται μετά από δύο χρόνια ευδόκιμης υπηρεσίας.

3. Τα πανομοιότυπα αιτιολογικά κείμενα δεν αποτελούν προφανώς αξιολογική κρίση υπαλλήλων αλλά εξυπηρετούν τυπικά την νομική απαίτηση ύπαρξης “σοβαρού λόγου” για να προβείτε στις απολύσεις.

4. Επειδή οι Παιδικοί μας Σταθμοί θα υποδεχτούν όπως και πέρυσι πάνω από 450 παιδιά και είναι προφανέστατο ότι όλοι οι έμπειροι εργαζόμενοι είναι απολύτως απαραίτητοι, να μας ενημερώσετε αν στα άδηλα σχέδιά σας είναι να υιοθετήσετε και πάλι την προσφιλή σας μέθοδο της ενοικίασης εργαζομένων από ιδιωτική εταιρεία, χωρίς έλεγχο προσόντων από τον Δήμο και τις υπηρεσίες του.

Κύριε Δήμαρχε, επειδή η εργασία και το ψωμί 16 εργαζομένων και των οικογενειών τους αποτελεί υπέρτατη αξία μόνο έτσι μπορεί να το προσεγγίζει η Δημοτική πολιτική και όχι ως παιγνίδι εν ου παικτοίς.

Γιατί αν οποιαδήποτε σκοπιμότητα ή αυταρχική υπερβολή προς εργαζόμενους που δεν έχουν ουσιαστική συνδικαλιστική κάλυψη λόγω των κοινωνικά απαράδεκτων ελαστικών σχέσεων εργασίας προηγηθεί των επιλογών μας, τότε η πολιτική του Δήμου χάνει τα ερείσματα και τον προορισμό της, οδηγεί στην χειραγώγηση και στην ομηρία των εργαζομένων και δυστυχώς αναδύονται τότε ακόμα και θέματα ήθους και αναλγησίας που δηλητηριάζουν την κοινωνία μας. Ιδιαίτερα που ο Δήμος δεν είναι ιδιωτικός αλλά φορέας βαθιά κοινωνικός, κινηματικού μάλιστα χαρακτήρα.

Γι αυτό ζητάμε να αποσυρθεί το θέμα από το Δημοτικό Συμβούλιο της 12-8-2020, όταν μάλιστα θέματα μείζονος σημασίας δεν μπορεί να ψηφίζονται δίχως συζήτηση.

Σε διαφορετική περίπτωση όχι μόνο το καταψηφίζουμε αλλά το καταγγέλλουμε και δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας προς τους πληττόμενους εργαζόμενους, όπου κι αν αυτοί ήθελαν να διεκδικήσουν το δίκιο τους.

Share this

Αφήστε μια απάντηση