Η ολλανδική πόλη που προετοιμάζεται για την κλιματική αλλαγή

Share this

Η ολλανδική πόλη Άρνεμ αλλάζει τους δρόμους και δημιουργεί περιοχές υπό σκιάν γύρω από πολυσύχναστες εμπορικές συνοικίες, αφού κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής είναι αναπόφευκτες.

Σύμφωνα με ένα δεκαετές σχέδιο για την πόλη, προτείνεται μια νέα διάταξη για την καλύτερη προετοιμασία των κατοίκων για ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως νεροποντές, ξηρασίες και καύσωνες.

Όπως αναφέρει ο Guardian, το συμβούλιο της πόλης αποφάσισε πως το 10% της ασφάλτου πρέπει να μετατραπεί σε πράσινο και φυτά, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να απορροφούν καλύτερα τη θερμότητα και να βελτιώνουν την απορρόφηση των βροχοπτώσεων στην πόλη.

Δέντρα θα φυτευτούν παράλληλα με το οδικό δίκτυο για κάλυψη από τον ήλιο, δημιουργώντας «σημεία δροσιάς» για τους κατοίκους.

Ο δημοτικός σύμβουλος του Άρνεμ, Cathelijne Bouwkamp, δήλωσε ότι η πόλη θα συνεχίσει να μειώνει τις εκπομπές άνθρακα ως μέρος του σχεδίου. Η ολλανδική κυβέρνηση δεσμεύθηκε να μειώσει τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου κατά 49% έως το 2030, σε σύγκριση με τα επίπεδα του 1990, και να εξασφαλίσει μείωση κατά 95% έως το 2050.

Με πληροφορίες από Guardian

Share this

Αφήστε μια απάντηση