Η δυστυχία στο Αττικό Πάρκο συνεχίζεται!

Άλλα τρία υπερήφανα πλάσματα μεταφέρθηκαν με αεροπλάνο φορτηγό από την Ισπανία στην πισίνα του Αττικού Πάρκου.

Ο Nuik, ο Tumay και ο Moratón.

Θλίψη και οργή!

Αντί να διασχίζουν τους ωκεανούς τα στοιβάξανε σε αεροπλάνο για να τα μεταφέρουν στο Αττικό.

Λίγα λόγια για το πώς κατέληξαν εδώ.

Το δελφινάριο της Βαρκελώνης, στο οποίο κρατούνταν αιχμάλωτα τα τρία δελφίνια, έπειτα από πιέσεις του ισπανικού οργανισμού FAADA (Ίδρυμα Συμβουλευτικής και Δράσης στην Υπεράσπιση των Ζώων) και με εντολή της Δημοτικής Αρχής της Βαρκελώνης, ανέστειλε τα σόου με κητοειδή και το 2018 τερματίστηκε ολοκληρωτικά η λειτουργία του, κάνοντας τη Βαρκελώνη την πρώτη Ευρωπαϊκή πόλη που κηρύσσεται “Πόλη Ελεύθερη από Κητώδη σε Αιχμαλωσία”.

Το Μάρτιο το 2019 ενημερωθήκαμε ως Ομοσπονδία ότι κάποια από τα δελφίνια του κλειστού πλέον δελφινάριου θα μεταφέρονταν στο δελφινάριο του Αττικού Πάρκου. Άμεσα εστάλη από την ΠΦΠΟ αίτημα στο ΥΠΕΚΑ και στην υπηρεσία CITES να μη γίνει δεκτή η μεταφορά των ζώων.

Οι λόγοι πολλοί με κυριότερους το ότι το δελφινάριο λειτουργεί παράνομα από την πρώτη στιγμή της ύπαρξής του αλλά και το ότι είναι χώρος βασανισμού ζώων αφού όχι μόνο διεξάγει σόου με ζώα, κάτι που απαγορεύεται από τη νομοθεσία μας, αλλά και αποδεδειγμένα τα ζώα υποφέρουν με καταγεγραμμένα περιστατικά τραυματισμών, ασθενειών και θανάτων.

Συγχρόνως με το αίτημα μας, βγήκε και Δελτίο Τύπου της Ομοσπονδίας μας συνυπογραφόμενο από άλλους πέντε φιλοζωικούς φορείς αλλά και τέθηκε ερώτημα και στη Βουλή από τον Βουλευτή Γεώργιο Αμυρά προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, ζητώντας να μην επιτραπεί η μεταφορά.

Δυστυχώς όμως, και αντίθετα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ 338/97) αφού το δελφινάριο έχει κριθεί κατεδαφιστέο ως παράνομο και επικίνδυνο κτίσμα και λειτουργεί παράνομα, εγκρίθηκε η εισαγωγή τους και πριν τρεις μέρες, στις 21/07/2020, μεταφέρθηκαν στο Αττικό Πάρκο.

Ήρθαν για να ενώσουν τη δυστυχία τους μαζί με τα άλλα έξι του Γάλλου επιχειρηματία.

Ντροπή για τις υπηρεσίες του κράτους που υπέγραψαν την καταδίκη τους για ακόμη μία φορά.

Τον περασμένο Μάρτιο αποφασίστηκε η αναστολή της λειτουργίας του δελφινάριου, αλλά το κράτος αντί να αναζητήσει διαμονή στα έξι δελφίνια που ήδη κρατούνται, εγκρίνει την απόκτηση τριών ακόμη σε μία κατασκευή που όχι μόνο δεν θα έπρεπε να είναι είναι ανοιχτή, αλλά σύμφωνα με τελεσίδικες καταδικαστικές αποφάσεις ,που η πολεοδομία Σπάτων κατά παράβαση καθήκοντος δεν υλοποιεί ,θα έπρεπε να έχει ήδη κατεδαφιστεί.

Αποθήκη ψυχών κατάντησε το Αττικό Πάρκο.

Κλείνουν τα δελφινάρια οι άλλες χώρες και τα στέλνουν ωσάν εμπόρευμα εδώ.

ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ στο Αττικό, κατ’ ευφημισμό, Πάρκο.

Και για τα δελφίνια αλλά και για τα άλλα άγρια ζώα που περνούν τη ζωή τους μέσα στην κατάθλιψη της αιχμαλωσίας των ζωολογικών κήπων.

Κανένας επισκέπτης σε ζωολογικούς κήπους και στο Αττικό για κανένα ζώο!

Ούτε παιδιά ούτε μεγάλοι.

Κ α ν έ ν α ς ! ! !

Λέμε ΟΧΙ στην αιχμαλωσία και την δυστυχία για να γεμίζουν οι τσέπες των επιχειρηματιών.

Ευχόμαστε να πάρει την άδεια γρήγορα το υπέροχο καταφύγιο στους Λειψούς και να ζήσουν όλα ευτυχισμένα όσο γίνεται εκεί, μέσα στον κόσμο τους που είναι η απέραντη θάλασσα και όχι οι πισίνες των κάθε λογής Αττικών Πάρκων ή σε όποιο άλλο θαλάσσιο προστατευμένο χώρο υπάρχουν ενέργειες ξένων εθελοντών δημιουργίας θαλάσσιου καταφυγίου.

Να σταματήσουν επιτέλους οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που εμποδίζουν τη σωτηρία των ζώων.

Ελπίζουμε η χώρα μας να αλλάξει επιτέλους πλεύση και να στραφεί προς στην προστασία των ζώων, για να σταματήσει πια η κάθε εκμετάλλευση και βαρβαρότητα εις βάρος τους με τις ευλογίες του κράτους.

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Παραθετουμε σχετικά δημοσιεύματα:

https://pfpo.gr/koini-anoichti-epistoli-eksi-foreon-pro/

https://pfpo.gr/delfinia-pane-kai-erchontai-erotisi-stin-vouli-tou-aneksartitou-voulefti-kou-g-amyra/

https://pfpo.gr/anastoli-adias-delfinariou-ta-delfinia-anikoun-stis-thalasses/

http://faada.org/nuestra-accion-1310-comunicado-de-faada-sobre-el-traslado-de-los-delfines-de-barcelona-al-attica-zoological-park

https://elpais.com/espana/catalunya/2020-07-19/los-tres-ultimos-delfines-del-zoo-de-barcelona-llegan-a-atenas.html?fbclid=IwAR1lZhVCje7ZFDCwFf6xKV1erXuT31f3RRpppvNXSpXzJr8C914-MYSRnBU%C2%A0\

πηγή: pfpo.gr

Αφήστε μια απάντηση