Minecraft: Τέλος υποστήριξης GearVR, Windows 10 Mobile και άλλων

All Earth in Minecraft

Η Microsoft ανακοίνωσε πως θα δώσει τέλος στην υποστήριξη του Minecraft σε αρκετές συσκευές και μάλιστα τον Οκτώβριο του 2020, δηλαδή σε δύο μήνες. Αν και η υποστήριξη θα τελειώσει και δε θα δοθούν περαιτέρω updates, οι παίκτες θα μπορούν να παίζουν κανονικά, χωρίς όμως την υποστήριξη multiplayer ή Realms.

Το παιχνίδι θα σταματήσει να υποστηρίζεται στην πλατφόρμα GearVR της Samsung, σε συσκευές Android που έχουν λιγότερο από 768MB μνήμης RAM, σε iPhone και iPad που τρέχουν λογισμικό iOS 10 και κάτω, αλλά και σε Windows 10 Mobile συσκευές. Επίσης, οι κάτοχοι PC που παίζουν σε παλιά συστήματα θα πρέπει να δουν ξανά τα specs τους, καθώς θα σταματήσει και η υποστήριξη καρτών γραφικών με DirectX 10.1 και κάτω.

Αν είστε συνδρομητές της υπηρεσίας Realm σε κάποια από τις παραπάνω πλατφόρμες, θα πρέπει να ζητήσετε refund μετά το τέλος της υποστήριξης. Για τους συνδρομητές της υπηρεσίας σε Android και iOS θα δοθεί μία παράταση, μέχρι να αναβαθμίσουν σε νεότερη έκδοση. Επίσης, το multiplayer θα δουλεύει μόνο μεταξύ συσκευών που τρέχουν την ίδια έκδοση.

Πηγή

Minecraft: Τέλος υποστήριξης GearVR, Windows 10 Mobile και άλλωνTechblog.gr

Νίκος Ζώης