iPhone 12: Ο Α14 θα είναι 40% πιο γρήγορος σε σχέση με τον A13

Μπορεί να βρισκόμαστε λίγους μήνες πριν την αποκάλυψη των νέων iPhone 12, όμως ήδη οι πληροφορίες που μας έρχονται είναι αρκετές. Μετά την αποκάλυψη πως το notch θα έχει το ίδιο μέγεθος, σήμερα έχουμε νέες πληροφορίες, με την Apple να φαίνεται πως θα ανεβάσει τον πήχη στις επιδόσεις.

Σύμφωνα με τον leakster @komiya_kj, ο οποίος μας έχει δώσει στο παρελθόν σημαντικές πληροφορίες για επερχόμενα μοντέλα της Apple, ο Α14 θα είναι σημαντικά βελτιωμένος σε σχέση με τον Α13. Όπως αναφέρει ο ίδιος, ο A14 θα έχει 40% περισσότερη επεξεργαστική ισχύ και 50% καλύτερες επιδόσεις γραφικών, σε σχέση με τον A13 που τροφοδοτεί τη σειρά iPhone 11 και το iPhone SE.

Ήδη γνωρίζουμε πως το νέο SoC θα είναι κατασκευασμένο με τη μέθοδο των 5nm της TSMC, όμως φαίνεται ότι θα έχει μεγάλη διαφορά σε σχέση με τον Snapdragon 865+. Να θυμίσουμε επίσης πως ακόμα και σήμερα, ο Snapdragon 865+ βρίσκεται περίπου 25% πίσω στο single-core score στο GeekBench, κάτι που θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο με τη νέα γενιά. Στο multi-core βέβαια, ήδη το SD865+ έχει περάσει μπροστά, αν και αυτό αναμένεται να αλλάξει.

Πηγή

iPhone 12: Ο Α14 θα είναι 40% πιο γρήγορος σε σχέση με τον A13Techblog.gr

Τάσος Παπανικολάου