Intel: Διαρροή 20 GB εσωτερικών, απόρρητων εγγράφων

Η Intel δήλωσε πως έχει ξεκινήσει έρευνα σχετικά με μία νέα παραβίαση δεδομένων, η οποία επέτρεψε σε hackers να ξεφύγουν με εσωτερικά έγγραφα 20GB. Όλα τα εν λόγω έγγραφα είναι “απόρρητα”, με την εταιρεία να αναφέρει την παράβαση αφού βρέθηκαν όλα ανεβασμένα στο διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα, τα αρχεία ανέβηκαν στην υπηρεσία αποθήκευσης δεδομένων MEGA από τον Till Kottmann, έναν Ελβετό μηχανικό λογισμικού που δηλώνει ότι τα έλαβε από έναν ανώνυμο hacker. Ο ίδιος σημείωσε ότι το εν λόγω data bump είναι μέρος μίας σειράς πολλαπλών διαρροών που σχετίζονται με την Intel.

Η ιστοσελίδα ZDNet μπόρεσε να επαληθεύσει τα λεγόμενα του Kottmann μέσω μίας ομάδας ερευνητών ασφαλείας που είναι εξοικειωμένοι με τους επεξεργαστές της Intel. Δε διέρρευσαν προσωπικά δεδομένα πελατών της εταιρείας, αλλά ο Kottmann επισήμαινε πως ο hacker έχει στην κατοχή του πολλά παραπάνω αρχεία τα οποία δεν έχει δώσει ακόμα, οπότε όλα είναι πιθανά.

Για τα παραπάνω, η Intel δήλωσε:

Ερευνούμε αυτή την κατάσταση. Οι πληροφορίες φαίνεται να προέρχονται από τα τμήματα Intel Resource και Design Center, το οποίο φιλοξενεί πληροφορίες προς χρήση για τους πελάτες, τους συνεργάτες και άλλα εξωτερικά μέρη που έχουν εγγραφεί για πρόσβαση. Πιστεύουμε ότι ένα άτομο με πρόσβαση έλαβε και μοιράστηκε αυτά τα δεδομένα.

Πηγή

Intel: Διαρροή 20 GB εσωτερικών, απόρρητων εγγράφωνTechblog.gr

Κώστας Λεοντιάδης