Huawei Mate 40: Κάθε μοντέλο θα τρέχει διαφορετική έκδοση του EMUI

Huawei Mate 40 EMUI 10.X and Mate 40 Pro EMUI 11

Η κινέζικη κατασκευάστρια ετοιμάζει την κυκλοφορία των επόμενων flagship της. Τα Huawei Mate 40 βρίσκονται προ των πυλών και μέχρι σήμερα γνωρίζουμε αρκετά για τα smartphones της σειράς.

Όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα

Συνήθως, η Huawei λανσάρει στη σειρά Mate κάποιο νέο ιδιαίτερο module καμερών, και όπως είναι λογικό τα Mate 40 δεν αποτελούν εξαίρεση. Οι αναφορές θέλουν τα επερχόμενα flagship smartphones να έχουν οκτάγωνο module καμερών.

Επιπλέον, τουλάχιστον η Pro έκδοση θα έχει curved οθόνη και αναμένεται να κυκλοφορήσει παραλλαγή του smartphone με 12GB ή 16GB μνήμη RAM.

Όσον αφορά τον επεξεργαστή, σύμφωνα με αναφορές τα Huawei Mate 40 θα έχουν τον Kirin 9000, ο οποίος είναι το ισχυρότερο SoC που έχει κατασκευάσει μέχρι σήμερα η εταιρεία. Επιπλέον, υπάρχει περίπτωση τα συγκεκριμένα smartphones να είναι τα τελευταία που θα χρησιμοποιούν flagship επεξεργαστή από τη HiSilicon.

Διαφορετικές εκδόσεις λογισμικού σε κάθε μοντέλο

Ο Evan Blass δημοσίευσε μία πολύ παράξενη πληροφορία σχετικά με τα επερχόμενα Mate 40. Ο leaker είπε ότι τα επερχόμενα smartphones θα τρέχουν διαφορετικές εκδόσεις του EMUI.

Δεν γνωρίζουμε αν κάτι τέτοιο ισχύει, αλλά ο Evan Blass είναι γνωστός για τα επιβεβαιωμένα και ακριβή leaks που δημοσιεύει. Οπότε, αναμένεται το βασικό Huawei Mate 40 να τρέχει EMUI 10.X βασισμένο σε Android 10, αλλά η Pro έκδοση θα έχει εγκατεστημένο EMUI 11, το οποίο θα είναι βασισμένο στο Android 11.

Μέχρι την ημέρα ανακοίνωσης και κυκλοφορίας των Mate 40, θα μάθουμε σίγουρα αν η συγκεκριμένη πληροφορία και όσα γνωρίζουμε για τα smartphones ισχύουν ή όχι.

Πηγή

Huawei Mate 40: Κάθε μοντέλο θα τρέχει διαφορετική έκδοση του EMUITechblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος