Με επίκεντρο την τουρκική προκλητικότητα η συνομιλία Δένδια με τον Γερμανό ομολογό του

Με επίκεντρο την τουρκική προκλητικότητα η συνομιλία Δένδια με τον Γερμανό ομολογό του

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Γερμανό ομόλογό του, Χάικο Μάας, είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Στο επίκεντρο της συνομιλίας βρέθηκε η τουρκική προκλητικότητα σε Ανατολική Μεσόγειο, όπως αναφέρει ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter.

Η Γερμανία καλεί εκ νέου την Ελλάδα και την Τουρκία να διεξάγουν «προγραμματισμένο διάλογο» για την επίλυση των διαφορών τους. Η κλιμάκωση της έντασης απασχόλησε το σημερινό κυβερνητικό μπρίφινγκ στο Βερολίνο. Η γερμανική κυβέρνηση επέκρινε τη τουρκική NAVTEX. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, η Άγκυρα θα πρέπει να τηρήσει τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου. Η μη τήρηση τους θα οδηγούσε στην επιδείνωση της σχέση της με την ΕΕ.

Σκληρή ήταν η απάντηση της Αθήνας στη νέα πρόκληση της Τουρκίας για σεισμικές έρευνες του «Oruc Reis» ανοιχτά του Καστελόριζου. «Δεν θα δεχτούμε κανέναν εκβιασμό. Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί την κυριαρχία της», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών. Οι τρόποι αντίδρασης στην τουρκική προκλητικότητα συζητήθηκαν σε συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό ο οποίος είχε μπαράζ τηλεφωνικών επαφών με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ.

www.ert.gr

Σοφία Χούντα
image}

Αφήστε μια απάντηση