Facebook Gaming: Κυκλοφορεί στο iOS αλλά χωρίς παιχνίδια

Πριν λίγες ώρες μεταφέραμε την απάντηση της Apple σχετικά με τις εφαρμογές που περιλαμβάνουν streaming παιχνιδιών, μία κίνηση που έχει αποκλείσει από τις πλατφόρμες της τόσο το xCloud της Microsoft, όσο και το Stadia της Google. Μετά την ανακοίνωση της Apple, το Facebook πήρε το μέρος της Microsoft και απάντησε στην Apple, όχι μόνο λεκτικά αλλά και κυκλοφορώντας την εφαρμογή Facebook Gaming λειψή σε σχέση με την έκδοση του Android.

Σε αντίθεση με την εφαρμογή για Android, το Facebook Gaming για iOS δεν περιλαμβάνει κανένα παιχνίδι, καθώς η εταιρεία προσπαθούσε εδώ και μήνες να κυκλοφορήσει την εφαρμογή της και για iPhone και iPad, αλλά η Apple την ακύρωνε. Η Apple ανέφερε κάθε φορά την κατευθυντήρια γραμμή 4.7 του App Store για να δικαιολογήσει τις απορρίψεις, υποστηρίζοντας ότι ο πρωταρχικός σκοπός της εφαρμογής είναι οι χρήστες να παίζουν παιχνίδια μέσω αυτής.

Το Facebook μοιράστηκε δεδομένα χρήσης της εφαρμογής Facebook Gaming για Android, σε μία προσπάθεια να αποδείξει στην Apple ότι το 95% της δραστηριότητας της εφαρμογής αφορά την παρακολούθηση streaming και όχι να παίξει παιχνίδια. Βέβαια, αυτό δεν άλλαξε τη στάση της Apple, όμως με την αφαίρεση των παιχνιδιών η εταιρεία δεν έχει πλέον κανένα λόγο να σταματήσει την εμφάνιση του Facebook Gaming στο App Store.

Για όλα τα παραπάνω, το Facebook δήλωσε:

Δυστυχώς, έπρεπε να καταργήσουμε πλήρως τη λειτουργία παιχνιδιού εντός της εφαρμογής για να λάβουμε έγκριση από την Apple ώστε να κυκλοφορήσει η αυτόνομη εφαρμογή Facebook Gaming. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες iOS έχουν μία κατώτερη εμπειρία από εκείνους που χρησιμοποιούν Android.

Παραμένουμε επικεντρωμένοι στην οικοδόμηση κοινοτήτων για περισσότερα από 380 εκατομμύρια άτομα που παίζουν παιχνίδια στο Facebook κάθε μήνα – είτε η Apple το επιτρέπει στην αυτόνομη εφαρμογή είτε όχι.

Πηγή

Facebook Gaming: Κυκλοφορεί στο iOS αλλά χωρίς παιχνίδιαTechblog.gr

Κώστας Λεοντιάδης