Τραυματισμός Βρετανού τουρίστα από την προπέλα της βάρκας που οδηγούσε

Τραυματισμός Βρετανού τουρίστα από την προπέλα της βάρκας που οδηγούσε

Να ακρωτηριαστεί κινδύνευσε ένας Άγγλος τουρίστας, ο οποίος οδηγήθηκε σήμερα στο χειρουργείο του Νοσοκομείου Κέρκυρας τραυματισμένος από προπέλα μικρής λέμβου την οποία χειριζόταν ο ίδιος.

Το ατύχημα έγινε στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου στην παραλία Ύψος στα ανατολικά της Κέρκυρας, όταν ο 51χρονος τουρίστας με τη σύζυγό του έκαναν βόλτα στη θάλασσα με τη μικρή βάρκα την οποία είχαν ενοικιάσει.

Ας σημειωθεί ότι η λέμβος είχε μηχανή μικρότερη των 30 ίππων, για την οποία η νομοθεσία δεν απαιτεί άδεια χειριστή ταχυπλόου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βρετανός τουρίστας επιχείρησε να απεμπλέξει από την προπέλα σχοινί κάβου βουτώντας στη θάλασσα και με τη μηχανή της βάρκας σε λειτουργία. Ωστόσο, η προπέλα χτύπησε το χέρι του με αποτέλεσμα να σπεύσουν επαγγελματίες της περιοχής να τον βγάλουν από το νερό και να καλέσουν άμεσα ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο Νοσοκομείο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν κινδυνεύει η ζωή του, καθώς και ότι οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για σοβαρό μεν τραυματισμό, όχι όμως για κίνδυνο ακρωτηριασμού του άκρου του.

Για το περιστατικό κάνει έρευνα το Λιμεναρχείο Κέρκυρας.

Πηγή ΕΡΤ Κέρκυρας, ρεπορτάζ Γ. Ανδριώτης

www.ert.gr

ertweb
image}

Αφήστε μια απάντηση