Στ. Πέτσας: Υποχρεωτική η μάσκα και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων (live)

Στ. Πέτσας: Υποχρεωτική η μάσκα και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων (live)

Από αύριο και μέχρι 18 Αυγούστου γίνεται υποχρεωτική η χρήση της μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων, όπως αποφασίστηκε στη σημερινή τηλεδιάσκεψη του Πρωθυπουργού με τους Σωτήρη Τσιόδρα, Βασίλη Κικίλια, Βασίλη Κοντοζαμάνη και Νίκο Χαρδαλιά, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των συντακτών.

Παρακολουθήστε σε απευθείας μετάδοση από το ert.gr

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στα βασικά συμπεράσματα που εξάγονται από τη μέχρι τώρα πορεία όσον αφορά στον κορονοϊό: «Πρώτον, η Ελλάδα έχει καλύτερη επιδημιολογική εικόνα από τις περισσότερες άλλες χώρες. Δεύτερον, η Ελλάδα κατάφερε να ελέγξει τα εισαγόμενα κρούσματα από τουρίστες με τα μέτρα που διαδοχικά πήρε στις πύλες εισόδου της χώρας. Τρίτον, εχθρός στη μάχη κατά της πανδημίας παραμένει ο εφησυχασμός στο εσωτερικό και τα φαινόμενα χαλάρωσης που τρέφουν τον κορονοϊό. Τέταρτον, ο εφησυχασμός οδήγησε σε αύξηση κρουσμάτων σε πολλές περιφέρειες της χώρας, αλλά κυρίως στα αστικά κέντρα. Πέμπτον, η αύξηση των κρουσμάτων δεν έχει οδηγήσει μέχρι στιγμής σε σημαντική πίεση στο σύστημα Υγείας».

Ενδεικτικά είπε πως «οι νοσηλευόμενοι στης ΜΕΘ ήταν 13 χθες 2 Αυγούστου έναντι 11 στις 2 Ιουλίου, 17 στις 2 Ιουνίου, 44 στις 2 Μαΐου και 81 στις 2 Απριλίου 2020».

Ο κ. Πέτσας πρόσθεσε πως το μέτρο της απαγόρευσης ορθίων στα μπαρ συνδυάστηκε με την επέκταση της στήριξης εργαζομένων σε αναστολή, γιατί η κυβέρνηση νοιάζεται για τους εργαζόμενους.

Αναφορικά με το προσφυγικό-μεταναστευτικό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως το τελευταίο τετράμηνο παρατηρείται σημαντική μείωση μεταναστευτικών ροών στα νησιά και ότι συνεχίζεται σταθερά η αποσυμφόρηση των νησιών με μεταφορές προσφύγων-μεταναστών στην ενδοχώρα.

Όπως ανέφερε, η κυβέρνηση θέτει ως επόμενο στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας στις δομές, ενώ εγκρίθηκε η χρηματοδότηση από την ΕΕ των νέων δομών σε Σάμο, Κω και Λέρο.

www.ert.gr

ertweb
image}

Αφήστε μια απάντηση