Δόμνα Μιχαηλίδου: Το ψηφιακό συνταίριασμα παιδιού και υποψήφιου γονέα παρέχει ασφάλεια (audio)

Δόμνα Μιχαηλίδου: Το ψηφιακό συνταίριασμα παιδιού και υποψήφιου γονέα παρέχει ασφάλεια (audio)

Αποτελεσματικό και διαφανές είναι το ηλεκτρονικό συνταίριασμα παιδιών που διαβιούν σε δομές με τους υποψήφιους γονείς τους υποστήριξε η κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύη. Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην εκπομπή «Αναμενόμενα και Μη» με την Κωνσταντίνα Δημητρούλη η υφυπουργός επεσήμανε ως προς τη διαδικασία ότι εντός 9 μηνών είναι δυνατόν να ολοκληρωθεί η διαδικασία αναδοχής ή υιοθεσίας εφόσον στην τελική φάση της οι δύο κοινωνικοί λειτουργοί παιδιού και υποψήφιου γονέα γνωμοδοτήσουν θετικά.

Πρόκειται για μία ψηφιοποιημένη και διαφανή διαδικασία που προστατεύει από κακόβουλες πράξεις αλλά και από λιγότερο κακοπροαίρετες, εξαιρετικά ευαίσθητες και επικίνδυνες τόσο για τα παιδιά όσο και τους υποψήφιους γονείς, σημείωσε η κυρία Μιχαηλίδου.

Ως προς την επέκταση του τρέχοντος προγράμματος της «Εναρμόνισης της Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής», η κυρία Μιχαηλίδου δήλωσε ότι το υπουργείο επέκτεινε τόσο τα εισοδηματικά κριτήρια όσο και το εύρος των δικαιούχων μητέρων σχετικά με τα voucher για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς προκειμένου να ενταχθούν σε αυτό και οι μητέρες δημόσιοι και δημοτικοί υπάλληλοι της νέας γενιάς με χαμηλό εισόδημα.
Η υφυπουργός αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα βιντεοεπικοινωνίας για κωφούς και βαρήκοους, τα οποίο επεκτείνεται και εντός των δημόσιων υπηρεσιών.

Τέλος, σχετικά με το Επίδομα Ορεινών και Μειονεκτικών περιοχών, η κυρία Μιχαηλίδου είπε ότι δόθηκαν τα επιδόματα του 2018 που δεν είχαν δοθεί και για τα επιδόματα του 2019 έχει ανοίξει ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και η οποία θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 31.8.20.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

www.ert.gr

ertweb
image}

Αφήστε μια απάντηση