Ελλάδα – Κορονοϊός: Όλα τα νέα μέτρα – Μάσκες σε όλους τους κλειστούς χώρους

Ελλάδα – Κορονοϊός: Όλα τα νέα μέτρα – Μάσκες σε όλους τους κλειστούς χώρους

Ανησυχία έχει πυροδοτήσει η έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού το τελευταίο διάστημα, με τη χρήση μάσκας να είναι υποχρεωτική έως τις 31/08 σε όλους τους κλειστούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων των χώρων λατρείας, εκτός των χώρων εστίασης και ιατρικών εξαιρέσεων, για άτομα π.χ. με αναπνευστικά προβλήματα ή παιδιά κάτω των 3 ετών. Τα νέα μέτρα για τη μείωση της διασποράς του κορονοϊού ανακοίνωσε την Παρασκευή 31 Ιουλίου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Αναλυτικά τα νέα μέτρα

-από 1η Αυγούστου έως 15 Αυγούστου απαγορεύονται οι επισκέψεις σε κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων, αστέγων και νοσοκομεία, καθώς και των ιατρικών επισκεπτών στα νοσοκομεία.

-από 3 εως 15 Αυγούστου θεσπίζεται όριο 100 ατόμων σε τελετές γάμων, βαπτίσεων και κηδειών.

-από 3 Αυγούστου έως 9 Αυγούστου δεν θα επιτρέπεται να υπάρχουν όρθιοι πελάτες σε μπαρ, εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης, με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα.

-έως τις 31 Αυγούστου παρατείνεται η απαγόρευση των πανηγυριών και άλλων ανοικτών εκδηλώσεων καθώς και τα μέτρα αποστάσεων σε παραλίες, σε ιδιωτικά πλοία αναψυχής και επαγγελματικά τουριστικά πλοία.

-έως τις 15 Αυγούστου ισχύει και η αναστολή αεροπορικών και θαλασσίων συνδέσεων με Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία.

-έως τις 15 Αυγούστου παρατείνεται επίσης η απόφαση για τις χερσαίες συνδέσεις συνοριακά σημεία εισόδου αρνητικού PCR τεστ 72 ωρών για Προμαχώνα, καθώς και η απόφαση για αρνητικό τεστ PCR 72 ωρών για τους προερχομένους αεροπορικώς από Βουλγαρία, Ρουμανία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

-έως 15 Αυγούστου ισχύει η σύσταση για χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους όπου δεν μπορούν να τηρηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ert.gr

Ρούλα Κρικώνη
image}

Αφήστε μια απάντηση