Tap, Tap: Η εφαρμογή που δίνει σε όλες τις συσκευές διπλό χτύπημα στην πλάτη

Ήδη η Apple από τις πρώτες beta του iOS 14 προσφέρει στους χρήστες την επιλογή για εντολές μέσω χτυπήματος της πλάτης της συσκευής, κάτι στο οποίο εργάζεται και η Xiaomi αλλά και η Google. Όσοι έχουν Android συσκευή, δε χρειάζεται πλέον να περιμένουν.

Ο προγραμματιστής Kieron Quinn δημοσίευσε στο XDA-Developers την εφαρμογή Tap, Tap με την οποία μπορείτε θεωρητικά σε οποιαδήποτε συσκευή που τρέχει λειτουργικό Android 7 και πάνω (ARMv8) να ενεργοποιήσετε το διπλό χτύπημα στην πλάτη. Η εφαρμογή προσφέρει μία επιπλέον εντολή στη συσκευή, καθώς με το διπλό χτύπημα στην πλάτη μπορείτε να ορίσετε τι ακριβώς θα συμβεί, είτε να ανοίξετε μία εφαρμογή, είτε να εκτελέσετε μία εντολή όπως λήψη στιγμιότυπου ή άνοιγμα φακού, είτε να ενεργοποιήσετε το Google Assistant.

Το Tap, Tap είναι εφαρμογή ανοιχτού κώδικα και χρησιμοποιεί το machine learning της Google για να ενεργοποιεί την εντολή. Στη δική μας δοκιμή σε Moto Edge με Android 10 η εφαρμογή λειτουργεί κανονικά, αλλά πολλές φορές με τη χρήση και μόνο της συσκευής ενεργοποιείται και η εντολή, αν και μπορείτε να το ρυθμίσετε μέσω της επιλογής “Gates” και να ορίσετε σε ποιες συνθήκες να ενεργοποιείται η εφαρμογή και σε ποιες όχι. Για να κατεβάσετε το apk της έκδοσης Alpha 0.2, κάντε κλικ εδώ.

Πηγή

Tap, Tap: Η εφαρμογή που δίνει σε όλες τις συσκευές διπλό χτύπημα στην πλάτηTechblog.gr

Κώστας Λεοντιάδης