Το Google Pixel 5a εμφανίστηκε στον κώδικα του AOSP

Ήδη έχουμε φτάσει στο τρίτο τρίμηνο του 2020 και η Google ακόμα μας έχει στην αναμονή για το επερχόμενο Pixel 4a, τη στιγμή μάλιστα που σε λίγο καιρό αναμένεται και η αποκάλυψη της ναυαρχίδας της εταιρείας, δηλαδή του Pixel 5.

Αν και οι πληροφορίες σχετικά με τα νεότερα smartphone της οικονομικής σειράς της Google είναι ελάχιστες, το επόμενο μοντέλο έκανε την πρώτη του εμφάνιση, χωρίς καν να έχουμε δει το Pixel 4a. Ο αντικαταστάτης του μη ανακοινωμένοι Pixel 4a εμφανίστηκε σε μία αλλαγή κώδικα του Android Open Source Project, όπου υπάρχουν όλα τα μοντέλα του παρελθόντος αλλά και τα μελλοντικά smartphone της εταιρείας.

Όπως βλέπουμε, η λίστα περιλαμβάνει τις συσκευές Pixel 4a 5G, Pixel 5 και Pixel 5a ως συσκευές που θα κυκλοφορήσουν με το λειτουργικό Android 11, ή αλλιώς R, ενώ επιβεβαιώνει πως θα έρθουν νωρίτερα τα Pixel 4 και 4a, τα οποία θα κυκλοφορήσουν με Android 10 (Q). Τα παραπάνω βέβαια είναι απλά μία επιβεβαίωση πως ήδη το Pixel 5a είναι σε στάδιο ανάπτυξης και, αν όλα πάνε καλά αυτή τη φορά, θα κυκλοφορήσει στο πρώτο εξάμηνο του 2021.

Πηγή

Το Google Pixel 5a εμφανίστηκε στον κώδικα του AOSPTechblog.gr

Κώστας Λεοντιάδης