Η Nvidia βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για την αγορά της Arm;

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Bloomberg, η Nvidia βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο συζητήσεων με τη SoftBank για την αγορά της Arm, με την ιστοσελίδα να μη θέλει να αναφέρει τα ονόματα των πηγών της.

Η κινέζικη SoftBank είχε αγοράσει την Arm πριν τέσσερα χρόνια για 32 δισεκατομμύρια δολάρια. Τώρα, η Nvidia φαίνεται πως είναι διατεθειμένη να δώσει το πολύ μεγαλύτερο ποσό των περίπου 55 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τουλάχιστον σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η εν λόγω εξαγορά όμως έχει και αρκετά εμπόδια. Αν και η ίδια είναι εδώ και χρόνια πελάτης της Arm, η Nvidia θα πρέπει να προσφέρει εγγυήσεις και στους υπόλοιπους πελάτες της εταιρείας, όπως Apple, Qualcomm, AMD και Intel ότι θα συνεχίσει η συνεργασία τους και θα τους δοθεί δίκαιη μεταχείριση, χωρίς περιορισμούς από πλευράς Nvidia για να ευνοήσει τα δικά της προϊόντα.

Προς το παρόν όλα τα παραπάνω παραμένουν φήμες, ενώ αναμένουμε το επόμενο διάστημα να δούμε αν επαληθευτούν οι πληροφορίες. Μη ξεχνάμε ότι η Arm σχεδιάζει chip όχι μόνο για smartphones, αλλά και για έξυπνα αυτοκίνητα, κέντρα δεδομένων και εξοπλισμό δικτύων. Από την άλλη η Nvidia είναι η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής καρτών γραφικών, με market value περίπου 260 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγή

Η Nvidia βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για την αγορά της Arm;Techblog.gr

Κώστας Λεοντιάδης