Η Microsoft θέλει να αγοράσει το Αμερικάνικο τμήμα του TikTok

TikTok Smartphone

Το TikTok είναι μία από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές social παγκοσμίως, με μεγάλη αναγνωρισιμότητα και αριθμό χρηστών που ξεπερνάει τους 800 εκατομμύρια. Ήδη η αξία της εφαρμογής βρίσκεται περίπου στα 100 δισεκατομμύρια δολάρια, όμως υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα για την Αμερικανική κυβέρνηση: είναι στα χέρια κινεζικής εταιρείας.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Bloomberg, ο Πρόεδρος της Αμερικής, Donald Trump, σχεδιάζει να ανακοινώσει μία απόφαση με την οποία θα διατάξει την κινέζικη εταιρεία ByteDance Ltd. να εκποιήσει την κυριότητα της εφαρμογής TikTok στην αμερικανική αγορά σε κάποια άλλη εταιρεία. Οι ΗΠΑ ερευνούν πιθανούς κινδύνους εθνικής ασφάλειας λόγω του κινεζικού ελέγχου της εφαρμογής, με τον Trump να αναφέρει πως εξετάζουν ακόμα και την απαγόρευση της εφαρμογής στην Αμερική.

Βέβαια, υπάρχει και άλλο πλάνο. Όπως είπαμε παραπάνω ο πρώτος στόχος του Donald Trump είναι η εταιρεία να εκποιήσει την κυριότητα της εφαρμογής, ώστε να έχει τον πλήρη έλεγχο, τουλάχιστον στην Αμερική, κάποια αμερικανική εταιρεία. Μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες που, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Fox Business, βρίσκεται σε συζητήσεις για την εξαγορά του TikTok είναι και η Microsoft, ενώ οι πηγές αναφέρουν πως είναι και η πλέον επικρατέστερη, αν βέβαια προχωρήσει το εν λόγω σχέδιο.

Η Microsoft δε δέχτηκε να κάνει κανένα σχόλιο στα παραπάνω, όμως είναι σχεδόν σίγουρο πως έστω βρίσκεται σε συζητήσεις. Το TikTok από μεριάς του, μετά τις αυξημένες ανησυχίες της Ουάσιγκτον, προσέλαβε το Μάιο ένα ανώτατο στέλεχος της Disney, τον Kevin Mayer, ως το νέο διευθυντή του αμερικανικού τμήματος. Επίσης, η εφαρμογή έχει δεσμευτεί να αποκαλύψει δημόσια τον αλγόριθμο που την τροφοδοτεί, όμως φαίνεται πως ότι και να κάνει θα παραμείνει στο μάτι του Donald Trump.

Πηγή
Πηγή

Η Microsoft θέλει να αγοράσει το Αμερικάνικο τμήμα του TikTokTechblog.gr

Κώστας Λεοντιάδης