To YouTube καταργεί τη συνεισφοράς κοινότητας στις 28 Σεπτεμβρίου

Ένα μεγάλο χαρακτηριστικό του YouTube ήταν η υποβολή μετάφρασης για τίτλους, περιγραφές ή ακόμα και υποτίτλων από τα μέλη της κοινότητας του εκάστοτε δημιουργού, κάτι που βοηθάει αρκετά σε χώρες όπου η μετάφραση είναι ελλιπής ή απουσιάζει εντελώς. Όμως, αυτό το χαρακτηριστικό θα σταματήσει πλέον να λειτουργεί.

Η Google γνωστοποίησε μέσω του support page της πως οι συνεισφορές κοινότητας καταργούνται από όλα τα κανάλια μετά τις 28 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους. Όπως σημειώνει η Google, αυτή η λειτουργία χρησιμοποιούνταν σπάνια, με μόλις 0.001% των καναλιών να έχουν κάνει χρήση του χαρακτηριστικού τους τελευταίους 2 μήνες και από αυτά μόλις στο 0.2% του συνολικού χρόνου παρακολούθησης έχουν αξιοποιηθεί.

Όσοι δημιουργεί επιθυμούν, μπορούν να ανεβάσουν τους δικούς τους υπότιτλους ή να ενεργοποιήσουν τους αυτόματους υπότιτλους, όπου βέβαια είναι διαθέσιμο. Πέραν των παραπάνω, η Google σημειώνει ότι αρκετά μέλη παραβίαζαν την ικανότητα τους αυτή, ανεβάζοντας λάθος ή άσεμνες μεταφράσεις επίτηδες. Κάποιες χώρες, όπως η Ιαπωνία και η Κορέα, ενδέχεται να επηρεαστούν περισσότερο από άλλες, με τη Google να καλύπτει τα έξοδα συνδρομής 6 μηνών στο Amara.org για όσους δημιουργούν είχαν χρησιμοποιήσει τη συνεισφορά κοινότητας σε έστω 3 βίντεο τις τελευταίες 60 ημέρες.

Πηγή

To YouTube καταργεί τη συνεισφοράς κοινότητας στις 28 ΣεπτεμβρίουTechblog.gr

Τάσος Παπανικολάου