Μαζικά κρούσματα μετά από γαμήλιο γλέντι στη Θεσσαλονίκη – Και δεύτερος γάμος εστία κορονοϊού στις Σέρρες

Μαζικά κρούσματα μετά από γαμήλιο γλέντι στη Θεσσαλονίκη – Και δεύτερος γάμος εστία κορονοϊού στις Σέρρες

Τουλάχιστον 12 κρούσματα της Covid-19 έχουν επιβεβαιωθεί σε καλεσμένους σε γαμήλιο γλέντι στη Θεσσαλονίκη όπου συμμετείχαν 150 άτομα, ενώ σε καραντίνα μπήκαν και όλοι οι καλεσμένοι σε γάμο στις Σέρρες, αφού βρέθηκαν θετικοί στον ιό τρεις συγγενείς του γαμπρού.

Μεταξύ των κρουσμάτων κορονοϊού μετά το γαμήλιο γλέντι στις 25 Ιουλίου στη Δυτική Θεσσαλονίκη είναι και ο γαμπρός, ηλικίας 35 ετών, ο οποίος προσήλθε στην εφημερία του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» την Πέμπτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γαμπρός και ένας καλεσμένος νοσηλεύονται με ήπια συμπτώματα στο νοσοκομείο «Παπανικολάου». Αναμένεται να παραμείνουν ένα 24ωρο εκεί και να πάρουν εξιτήριο.

Την Πέμπτη, άλλα δυο κρούσματα καταγράφηκαν στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε 14.

Αναμένονται τα αποτελέσματα και από άλλα δείγματα από δεκάδες ανθρώπους που προσήλθαν στην εφημερία του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» με συμπτώματα Covid-19. Μερικοί από αυτούς είχαν παρευρεθεί στο γαμήλιο γλέντι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται κάποιοι από τους προσκεκλημένους να έχουν υποβληθεί σε τεστ σε ιδιωτικά κέντρα.

Εστία κορονοϊού και δεύτερος γάμος στις Σέρρες

Τρίτο κρούσμα της Covid-19 επιβεβαιώθηκε σε καλεσμένους που είχαν παρευρεθεί το περασμένο Σαββατοκύριακο σε γάμο σε χωριό της Ηρακλείας και στο γαμήλιο γλέντι στο Σιδηρόκαστρο. Όλοι οι καλεσμένοι έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Οι τρεις ασθενείς είναι συγγενείς του γαμπρού, που διαμένουν στην Αθήνα.

Το τρίτο κρούσμα εντοπίστηκε σε 30χρονο, ο οποίος επισκέφθηκε το Σαββατοκύριακο την περιοχή των Σερρών, από όπου αναχώρησε την Τετάρτη.

Δύο συγγενείς του που παρέστησαν στην τελετή και το γλέντι, βρέθηκαν θετικοί στο τεστ για κορονοϊό αφού παρουσίασαν συμπτώματα τη Δευτέρα, ενώ είχαν επιστρέψει στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης, ενημερώθηκε ο 30χρονος και οι εργαστηριακές εξετάσεις που έγιναν στις Σέρρες, έδειξαν ότι έχει προσβληθεί από τον ιό, χωρίς να έχει εκδηλώσει κανένα σύμπτωμα. Δεν χρίζει θεραπείας και παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις αρμόδιες αρχές η ιχνηλάτηση των επαφών του 30χρονου.

www.ert.gr

Τίνα Σιδέρη
image}

Αφήστε μια απάντηση