Σταϊκούρας : «Πάγο» προς το παρόν στην παράταση των φορολογικών δηλώσεων – Τι είπε για τα αναδρομικά

Φρένο σε προσδοκίες παράτασης της προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων έβαλε ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, χωρίς να ανοίξει παράλληλα τα χαρτιά του για το χρόνο και τον τρόπο αλλά και το εύρος των δικαιούχων αναδρομικών στη βάση της απόφασης του ΣτΕ.

Ο κ. Σταϊκούρας έβαλε στον «πάγο» επί του παρόντος το σενάριο παράτασης της προθεσμίας για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων, ενώ έδωσε έδωσε τη δέσμευσή του ότι θα καταβληθούν τα αναδρομικά στους συνταξιούχους, όπως ορίζουν οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

«Θα σεβαστούμε τις δικαστικές αποφάσεις που σημαίνει ότι θα τις υλοποιήσουμε», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι θα μελετήσουμε την απόφαση έτσι ώστε να ενημερώσει το υπουργείο Εργασίας το υπουργείο Οικονομικών ποιο είναι το δημοσιονομικό κόστος.

«Θα δούμε τις δυνατότητες που έχει η χώρα και όταν θα είμαστε έτοιμοι θα κάνουμε ανακοινώσεις. Εμείς θα αποτιμήσουμε το δημοσιονομικό κόστος», επισήμανε ο κ. Σταϊκούρας μιλώντας στο ΣΚΑΙ.

Επιπλέον, είπε ότι δεν θα γίνει καμία αύξηση φόρου φέτος και στο ερώτημα αν αντέχει η ελληνική οικονομία απάντησε ότι «έτσι όπως διαχειριζόμαστε την κατάσταση αντέχει και δεύτερο κύμα κοροναϊού το φθινόπωρο. Η αντιπολίτευση ήθελε να ξοδέψουμε όλα τα πολεμοφόδια από την αρχή». Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στη μείωση φόρων στις ασφαλιστικές εισφορές σημειώνοντας ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν σε συνάρτηση με την εξέλιξη της υγειονομικής χρήσης και τις αποφάσεις της Ευρώπης για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Το υπουργείο Οικονομικών επί του παρόντος δεν έχει μεταβάλει τις εκτιμήσεις για το μέγεθος της ύφεσης φέτος διατηρώντας το εύρος από 5% ως 8% του ΑΕΠ, εκτιμήσεις που θα επικαιροποιηθούν με την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού τον Οκτώβριο.

Αφήστε μια απάντηση