Πέθανε ο συμπαρουσιαστής των “MythBusters”, Γκράντ Ιμαχάρα

Πέθανε ο συμπαρουσιαστής των “MythBusters”, Γκράντ Ιμαχάρα

O Grant Imahara, ηλεκτρολόγος μηχανικός και ειδικός της ρομποτικής, που έγινε γνωστός ως ένας από τους παρουσιαστές της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς “MythBusters” πέθανε εχθές (Δεύτερα 13/7) σε ηλικία 49 ετών, σύμφωνα με είδηση που έδωσε στη δημοσιότητα το Discovery Channel. Οι υπεύθυνοι του καναλιού επιβεβαίωσαν τον θάνατο του παρουσιαστή της τηλεοπτικής σειράς. «Είμαστε συντετριμμένοι από το άκουσμα της θλιβερής είδησης για τον Grant. Ήταν ένα σημαντικό μέλος της οικογένειας των ανακαλύψεών μας και ένας πραγματικά υπέροχος άνθρωπος. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας πηγαίνουν στην οικογένειά του», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στην ιστοσελίδα του Hollywood Reporter αναφέρεται πως ο Imahara πέθανε από ανεύρυσμα στον εγκέφαλο. Ο «μάγος των ηλεκτρονικών και της ρομποτικής», όπως ήταν ευρύτερα γνωστός, εντάχθηκε στην εκπομπή “MythBusters” την τρίτη σεζόν, το 2005. Για περισσότερα από 200 επεισόδια της σειράς ο ίδιος μάγευε το τηλεοπτικό κοινό, χαρίζοντας «ζωή» σε τεχνολογικές επινοήσεις, χάρη στην ικανότητά του να σχεδιάζει και να λειτουργεί περίπλοκα μηχανήματα που χρησίμευαν για τα επιστημονικά «πειράματα» της εκπομπής σε ποικιλία θεμάτων.

Προτού ενταχθεί στους “MythBusters”, ο Grant εργάστηκε ως μηχανικός στην εταιρεία παραγωγής τηλεοπτικών και κινηματογραφικών ταινιών Lucasfilm, που ίδρυσε ο διάσημος σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός George Lucas. O Imahara δούλεψε εκεί για 9 χρόνια, ως υπεύθυνος για την παραγωγή οπτικών εφέ σε κινηματογραφικές επιτυχίες όπως «Ο Πόλεμος Των Άστρων» (“Star Wars”) και σε παραγωγές της γνωστής σειράς ταινιών “The Matrix”.

Μετά την αποχώρησή του από την εκπομπή “MythBusters” (το 2014), ο Imahara παρουσίαζε την εκπομπή του  Netflix “The White Rabbit Project”, μαζί με τον Tory Belleci και την Kari Bryton, παλιούς του τηλεοπτικούς συνεργάτες.

Φίλοι και συνάδελφοι του Grant Imahara τον «αποχαιρέτισαν» στο διαδίκτυο, εκφράζοντας τη θλίψη τους για τον θάνατό του. Ο Adam Savage, πρώην βασικός συμπαρουσιαστής και παραγωγός στην τηλεοπτική σειρά “Mythbusters” έγραψε σε μήνυμα του στο Twitter: «Τα έχω χαμένα. Είμαι μέλος δύο μεγάλων οικογενειών με τον Grant Imahara τα τελευταία 22 χρόνια. Ο Grant ήταν στ’ αλήθεια ένας λαμπρός μηχανικός, καλλιτέχνης και περφόρμερ. Αλλά και τόσο γενναιόδωρος, εύκολος και ευγενικός άνθρωπος. Το να δουλεύει κανείς με μαζί του ήταν τόσο διασκεδαστικό. Θα μου λείψει ο φίλος μου».


Πηγή: The Washington Post

Φωτογραφίες: Associated Press/ Twitter

www.ert.gr

Νικόλαος Περδικάρης