Καμπανάκι από λοιμωξιολόγους: Ο κορονοϊός είναι ανάμεσά μας-Νέα μέτρα-Στοχευμένοι έλεγχοι

Καμπανάκι από λοιμωξιολόγους: Ο κορονοϊός είναι ανάμεσά μας-Νέα μέτρα-Στοχευμένοι έλεγχοι

Ο κορονοϊός είναι ακόμη ανάμεσά μας και τρέφεται από φαινόμενα χαλάρωσης και συνωστισμού, προειδοποιούν οι ειδικοί καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία περισσότερα από δύο στα τρία νέα κρούσματα είναι εγχώρια και εντοπίζονται κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα. Η κυβέρνηση λαμβάνει νέα μέτρα για τον έλεγχο της πανδημίας.

Συγκεκριμένα εντείνονται οι στοχευμένοι έλεγχοι στις πύλες εισόδου της χώρας σε Προμαχώνα, Κακαβιά και Κρυσταλλοπηγή.

Σε ό,τι αφορά τις πτήσεις, «ανοίγουν» στις 15 Ιουλίου οι απευθείας πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, στις 22 Ιουλίου από τη Σουηδία, ενώ εξετάζεται να «ανοίξουν» στο τέλος του μήνα για τις ΗΠΑ, με αρνητικό τεστ 72 ώρες πριν την είσοδο στην χώρα.

Χθες ανακοινώθηκαν, 24 νέα κρούσματα του κορονοιού στη χώρα μας, από αυτά τα 7 είναι από το εξωτερικό, και τα υπόλοιπα εντοπίζονται: 6 σε Ξάνθη, 4 σε Καστοριά, 3 σε Θεσσαλονίκη, 2 σε Αττική και από ένα σε Ροδόπη και Ημαθία. Ο συνολικός αριθμός έφτασε πλέον στα 3.826 κρούσματα, ενώ δεν καταγράφηκε κανένας νέος θάνατος.
Μπορεί ο αριθμός των νέων κρουσμάτων να είναι μικρότερος από τις προηγούμενες ημέρες, εντούτοις εξακολουθούν να παραμένουν ενεργές οι εστίες της νόσου σε περιοχές της Ελλάδας.
Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων νοσηλεύεται από τη Δευτέρα το απόγευμα πενταμελής οικογένεια Σέρβων που βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19.

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε θετική στον Covid-19 φοιτήτρια του ΑΠΘ, η οποία έχει ήπια συμπτώματα και παραμένει στο σπίτι της σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των επαφών της. Εν τω μεταξύ σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα από τα δείγματα που ελήφθησαν από τα 7 κορίτσια που έμεναν στον ίδιο χώρο της κατασκήνωσης με την 15χρονη στη Χαλκιδική.

Εν τω μεταξύ, οι εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν το σαββατοκύριακο σε πανηγύρια και beach bar, οδήγησαν στην απαγόρευσή τους, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του μήνα.
Τελευταίο περιστατικό, ένα πανηγύρι στην Εύβοια, όπου πάνω από 2000 άνθρωποι «ξέχασαν» την πανδημία και διασκέδασαν χωρίς να τηρούν μέτρα κι αποστάσεις.
Σύλλογοι σε ολόκληρη την Ελλάδα, θα πρέπει να ακυρώσουν τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις για τον μήνα Ιούλιο, μετά τη σύσταση της επιτροπής. Πρώτη ηχηρή ακύρωση το πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας την Παρασκευή 17 Ιουλίου, στον Άγιο Κήρυκο της Ικαρίας.

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετική είδηση: «Απαγορευτικό» για πανηγύρια και beach bar-Έλεγχοι στα χερσαία σύνορα (video)
ΕΟΔΥ: 24 νέα κρούσματα κορονοϊού – Τα 7 εισαγόμενα
Χωρίς πανηγύρια έως το τέλος Ιουλίου (video)

www.ert.gr

Βιβή Παπαστεφάνου
image}

Αφήστε μια απάντηση