Πατέντα της Sony για backwards compatibility μέσω cloud

Ένα από τα δυνατά χαρτιά της Microsoft για την επερχόμενη γενιά κονσολών είναι το backwards compatibility, η δυνατότητα δηλαδή του Xbox Series X να παίζει όλα τα παιχνίδια από το αρχικό Xbox και μετά, όπως δηλαδή έκανε και με το Xbox One.

Φαίνεται πως και η Sony εργάζεται πάνω σε αντίστοιχη τεχνολογία, όμως με τη βοήθεια του cloud. Μέσω μίας πατέντας που καταχωρήθηκε στην ιστοσελίδα της Ιαπωνίας περί Platform for Patent Information και κατατέθηκε στις 2 Ιουλίου και επίσημα, μάθαμε πως η Sony εργάζεται πάνω στην υποστήριξη τίτλων PlayStation, PlayStation 2 και PlayStation 3.

Η πατέντα, αν και στα Ιαπωνικά, απεικονίζει τις κονσόλες των προηγούμενων γενεών να παίζουν σε ένα νέο σύστημα μέσω του cloud, κάτι δηλαδή σαν ένας emulator μέσω ίντερνετ. Από την πατέντα απουσιάζει το PlayStation 4, καθώς ήδη γνωρίζουμε πως οι κορυφαίοι 100 τίτλοι της κονσόλας θα υποστηρίζονται από το PlayStation 5, όπως επίσης ότι όλα τα παιχνίδια από τον Ιούλιο και μετά πρέπει να είναι συμβατά με το PlayStation 5.

Έστω και μέσω cloud, η Sony φαίνεται να προσπαθεί να δώσει στους καταναλωτές της αυτό που χρόνια ζητούν. Το PlayStation 4 είχε μηδενική υποστήριξη τίτλων προηγούμενης γενιάς, ενώ μόνο η αρχική έκδοση του PlayStation 3 υποστήριζε παιχνίδια των PlayStation 1 και 2. Μένει να δούμε αν από τη θεωρεία η Sony περάσει στην πράξη.

Πηγή

Πατέντα της Sony για backwards compatibility μέσω cloudTechblog.gr

Κώστας Λεοντιάδης