Μ. Κατρίνης: Η απόφαση Ερντογάν προσβάλλει βάναυσα όλο τον σύγχρονο Δυτικό Πολιτισμό (audio)

Μ. Κατρίνης: Η απόφαση Ερντογάν προσβάλλει βάναυσα όλο τον σύγχρονο Δυτικό Πολιτισμό (audio)

Η απόφαση Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί «προσβάλλει βάναυσα όχι μόνο τον χριστιανισμό και τον ελληνισμό παγκοσμίως, αλλά ταυτόχρονα και όλο τον σύγχρονο δυτικό πολιτισμό», τόνισε ο βουλευτής Ηλείας του ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας στον Ανδρέα Παπασταματίου, στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό» στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Υπογράμμισε μάλιστα ότι πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένες διοικητικές διπλωματικές, αλλά και, κυρίως, οικονομικές κυρώσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο κ. Κατρίνης επεσήμανε ότι το θέμα δεν είναι διμερές, σημειώνοντας πως αυτό το είπε από την αρχή και η ελληνική κυβέρνηση, είναι παγκόσμιο.

Ερωτηθείς για την εσωτερική ένταση στο κόμμα, από την άρνηση των κ. Παπανδρέου και Καστανίδη να συμμορφωθούν με την κοινή γραμμή υπερψήφισης του νομοσχεδίου για τις συναθροίσεις, είπε πως όταν εξωτερικεύεται μια εσωτερική διαφωνία, αυτό δημιουργεί εικόνες διαφορετικές από αυτές που πρέπει. Παραδέχτηκε πως «δημιουργήθηκαν αναταράξεις σχετικά με την συνοχή του χώρου», αλλά εκτίμησε ότι «οι όποιες αναταράξεις ή διαφωνίες είναι σίγουρα πλούτος για την επόμενη φορά».

Ο κ. Κατρίνης αναφέρθηκε και στις εξελίξεις που αφορούν την αντιμετώπιση της πανδημίας, λέγοντας πως «υπάρχει χαλάρωση των μέτρων προστασίας και εφησυχασμός των συμπολιτών μας» και προειδοποίησε πως «δεν πρέπει να γκρεμίσουμε ό,τι χτίσαμε».

Ειδικά για το οικονομικό κομμάτι, ο κ. Κατρίνης είπε ότι «οι επιπτώσεις στον τουρισμό και το λιανεμπόριο είναι χειρότερες από τις αναμενόμενες» και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να επισπεύσει την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας, αφού, όπως είπε, τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης φαίνεται ότι αργούν να έρθουν, κι αυτά που θα έρθουν θα είναι ένα μικρό τμήμα από τα 32 δισ. που αρχικά περιμέναμε. «Η κυβέρνηση δεν έχει καμία δικαιολογία να περιμένει» κατέληξε ο κ. Κατρίνης.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

www.ert.gr

ertweb
image}

Αφήστε μια απάντηση