Αιδηψός: Αρνητικά τα 80 από τα 87 τεστ

Οι Σέρβοι τουρίστες μόλις έμαθαν τα αποτελέσματα ξέσπασαν σε χειροκροτήματα από τα μπαλκόνια του ξενοδοχείου τους. Όπως είπαν δεν ήθελαν να δημιουργήσουν πρόβλημα.

Αίσια είναι τα νέα από την Αιδηψό, καθώς από τα 87 τεστ που έγιναν στους Σέρβους τουρίστες τα 80 βγήκαν αρνητικά. Εκκρεμεί η εξέταση επτά ακόμη δειγμάτων.

Οι Σέρβοι τουρίστες μόλις έμαθαν τα αποτελέσματα ξέσπασαν σε χειροκροτήματα από τα μπαλκόνια του ξενοδοχείου τους. Όπως είπαν στον ΣΚΑΪ, δεν ήθελαν να δημιουργήσουν πρόβλημα.

Το γκρουπ των Σέρβων τουριστών είχε μπει σε οικειοθελή καραντίνα, μετά από τη διάγνωση ζευγαριού θετικό στον κοροναϊό. Το ζευγάρι πήγε με ταξί στο νοσοκομείο της Λαμίας με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός.

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ έσπευσαν στο σημείο και οι Σέρβοι τουρίστες μαζί με 8 ιδιοκτήτες των καταλυμάτων όπου μένουν, υποβλήθηκαν σε τεστ κοροναϊού.

Απίστευτη καταγγελία: Έκρυψαν από την οδηγό ταξί ότι ήταν ύποπτα κρούσματα κορονοϊού

Το ανδρόγυνο έφτασε στη χώρα μας μαζί με γκρουπ 80 τουριστών και ενδέχεται να είχε έρθει σε επαφή με πληθώρα ατόμων, έχοντας πραγματοποιήσει, μόνο του, ταξίδι και με πλοίο, ώρες πριν επιβεβαιωθεί πως έχει κολλήσει τον ιό.

Πλέον αποκαλύπτεται ότι απέκρυψαν κιόλας από την οδηγό που τους μετέφερε ότι ήταν πιθανά κρούσματα του ιού.

Η οδηγός ταξί από την Αρκίτσα, που μετέφερε το ζευγάρι στο νοσοκομείο Λαμίας από το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας τόνισε μιλώντας στο MEGA, ότι το μόνο που της είχαν πει, είναι ότι ένας διαβητικός τουρίστας πρέπει να πάει στο νοσοκομείο.

«Με είχαν πάρει τηλέφωνο και μου είπανε ότι θα έρθει ένα ζευγάρι Σέρβων ο οποίος είναι διαβητικός αυτός ο κύριος. Και περίμενα ένα ζευγάρι που έχει διαβήτη για να γίνουν εξειδικευμένες εξετάσεις. Από το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας από έναν συνάδελφο και από μία ξεναγό. Αυτοί με πήραν τηλέφωνο, αυτό είναι καταγεγραμμένο στο κινητό μου, όλα μέσα».

Όπως περιγράφει με τη σειρά της, η βοηθός ξεναγού, «όταν στο κέντρο υγείας γιατρός άκουσε ότι είναι Σέρβος και δεν αισθάνεται καλά, κατευθείαν τους απομάκρυναν και δεν ήθελαν καν ούτε να τους εξετάσουν για τον διαβήτη, ούτε τίποτα».

Τους ζήτησαν να πάνε στη Λαμία με ταξί, γιατί το κέντρο υγείας διαθέτει ένα ασθενοφόρο μόνο και «είναι πολύτιμο». Η οδηγός ταξί που τους μετέφερε στη συνέχεια είναι κατηγορηματική. Κανείς δεν την ενημέρωσε ότι οι δύο Σέρβοι ήταν ύποπτα κρούσματα. «Όχι ούτε κατά διάνοια. Ούτε κατά διάνοια». Στο νοσοκομείο της είπαν πια την αλήθεια.

«Μου λέει αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι διαβητικοί, είναι για κοροναϊό. Και τρελαίνομαι εκείνη την ώρα»!

Το ζευγάρι που βρέθηκε θετικό από τον μοριακό έλεγχο, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Λαμίας. Τεστ έκανε και η βοηθός ξεναγού ενώ σε κατ’ οίκον περιορισμό είναι η οδηγός ταξί.

Η διαδρομή με το ταξί

Κάλεσαν ταξί, το οποίο τους παρέλαβε και τους μετέφερε στο κέντρο υγείας Ιστιαίας. Η γιατρός που βρισκόταν εκεί, ανοίγοντας απλώς το παράθυρο, τους ρώτησε για τα συμπτώματα και τότε τους ενημέρωσε πως πρέπει να μεταβούν στο νοσοκομείο της Λαμίας για να γίνει το τεστ για κοροναϊό.

Το ζευγάρι ζήτησε διακομιδή με ασθενοφόρο εντούτοις πήρε την απάντηση πως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό και θα πρέπει να μεταβούν στην Λαμία με δικό τους όχημα.

Ο τουριστικός πράκτορας τότε τους επισήμανε πως το κόστος για την μεταφορά με ταξί είναι 200 ευρώ με την γιατρό να απαντά ότι τα έξοδα θα καλυφθούν από την τουριστική εταιρεία που τους έφερε στην Ελλάδα. Το ίδιο ταξί που τους μετέφερε στο Κέντρο Υγείας, τους παρέλαβε εν συνεχεία για να τους μεταφέρει στο λιμάνι της περιοχής όπου με το πλοίο ταξίδεψαν μέχρι την Αρκίτσα.

Από την Αρκίτσα πηγαίνουν στο νοσοκομείο της Λαμίας όπου και οι δύο υποβάλλονται στο τεστ για κοροναϊό το οποίο υποδεικνύει έπειτα πως και οι δύο είναι φορείς. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η εικόνα που παρουσιάζουν αυτή την ώρα οι ασθενείς είναι καλή ενώ σε εθελοντική καραντίνα έχουν τεθεί τα υπόλοιπα άτομα που ανήκουν στο γκρουπ.

Την ίδια ώρα οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο οδηγός του ταξί που μετέφερε τους δύο τουρίστες στο λιμάνι φορούσε μάσκα και το ζευγάρι επέλεξε να παραμείνει στο κατάστρωμα του πλοίου καθ’ όλη την διάρκεια του ταξιδιού προς την Αρκίτσα.

Για κακή ερμηνεία του πρωτοκόλλου από το κέντρο υγείας της περιοχής, έκανε λόγο μιλώντας στον ΣΚΑΪ δήμαρχος Ιστιαίας- Αιδηψού Ιωάννης Κοντζιάς ο οποίος πάντως τόνισε πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.


Αφήστε μια απάντηση