Μ. Χρυσοχοΐδης: Δικογραφία για τον αξιωματικό της ΕΛΑΣ που εμπόδισε την σύλληψη διαδηλωτή

Το περιστατικό σχετικά με τον αξιωματικό της αστυνομίας που συμμετείχε, εκτός υπηρεσίας, στη χθεσινή πορεία διαμαρτυρίας και απέτρεψε τη σύλληψη κουκουλοφόρου που είχε προηγουμένως επιτεθεί σε άλλο αστυνομικό και ο οποίος φέρεται να είναι αποσπασμένος στον ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαίωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι για το περιστατικό,το οποίο κατήγγειλε το Σωματείο Ειδικών Φρουρών, ο κ. Χρυσοχοΐδης  αποκάλυψε ότι για την υπόθεση σχηματίζεται από την Κρατική Ασφάλεια ποινική δικογραφία στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, προσθέτοντας ότι έχει επίσημη ενημέρωση πως έχει υποβληθεί μήνυση σε βάρος του συγκεκριμένου αξιωματικού. Πιο συγκεκριμένα, σε βάρος του αξιωματικού (υπαστυνόμου), υπέβαλε μήνυση για απελευθέρωση κρατουμένου ο επικεφαλής της ομάδας ΔΡΑΣΗ, γι’ αυτό αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Όπως είπε ο υπουργός, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει, πράγματι ο αξιωματικός είναι αποσπασμένος στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν θέλησε να επεκταθεί στο θέμα, τονίζοντας ότι είναι πλέον αρμοδιότητα της ποινικής δικαιοσύνης, αλλά και των Πειθαρχικών Συμβουλίων της ΕΛΑΣ, να αναζητήσουν ευθύνες για τον συγκεκριμένο αστυνομικό.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Χρυσοχοϊδης υπογράμμισε: «Όχι μόνο δεν έχουν θέση τέτοιες συμπεριφορές στο Σώμα, αλλά είναι περίεργο πως αντιλαμβάνονται την αποστολή τους κάποιοι αστυνομικοί. Είναι πολύ λυπηρό».

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του χαρακτήρισε την είδηση «ανυπόστατο και χυδαίο ψέμα» θεωρώντας το ως ένα «αφήγημα που χρησιμοποιήθηκε ώστε να αποτραπεί η δημόσια συζήτηση για τα γεγονότα, αλλάζοντας την ειδησεογραφική  θεματολογία. Αν κάτι προέκυψε από τη χθεσινή ημέρα, δεν είναι το ζήτημα μιας δήθεν σύλληψης ενός ανύπαρκτου κουκουλοφόρου, η οποία υποτίθεται ότι απετράπη, αλλά η στοχοποίηση των μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ και η αναίτια επίθεση σε ιστορικό στέλεχος του κόμματος, παρουσία αστυνομικού που έχει διατεθεί από την ΕΛ.ΑΣ. για την ασφάλεια των στελεχών του κόμματος» αναφέρει κάνοντας λόγο για στοχοποίηση των μπλοκ του και «ειδική μεταχείριση» από την αστυνομία.


Αφήστε μια απάντηση