Ξεκινά το εικονικό Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης

Ξεκινά το εικονικό Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης

Από τις 10 έως τις 20 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, το πρώτο εικονικό, ελληνικό φεστιβάλ κινηματογράφου.

Μέχρι πρόσφατα, η μη κερδοσκοπική οργάνωση Hellenic Film Society USA παρουσίαζε το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Νέας Υόρκης την άνοιξη. Ωστόσο όταν, πριν από λίγους μήνες, τα σινεμά έκλεισαν λόγω της πανδημίας, οι διοργανωτές πήραν μια τολμηρή απόφαση προκειμένου να μην απογοητεύσουν τους  σινεφίλ που αγαπούν και στηρίζουν τον συγκεκριμένο φεστιβαλικό θεσμό. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα για την πραγματοποίηση ενός εικονικού (virtual) φεστιβάλ με ελληνικές ταινίες, τις οποίες κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να παρακολουθήσει άμεσα (on demand) στο διαδίκτυο, από τον υπολογιστή, το τάμπλετ ή την «έξυπνη» τηλεόρασή του.

Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης με σχετικό μήνυμα στην ιστοσελίδα, μέσω των διαδικτυακών προβολών, οι ελληνικές ταινίες θα προβληθούν –για πρώτη φορά- σε ένα ευρύτερο κοινό. «Καθώς (τον καιρό του κορονοϊού) οι άνθρωποι αναζητούν ασφαλείς τρόπους για να ψυχαγωγηθούν, είμαστε περήφανοι που επιχειρούμε κάτι νέο, πραγματοποιώντας το πρώτο εικονικό, ελληνικό κινηματογραφικό φεστιβάλ. Ελάτε μαζί μας σε αυτό το ταξίδι!», επισημαίνεται από τους αρμόδιους στον ιστότοπο του θεσμού.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται με στόχο την προώθηση των ελληνικών κινηματογραφικών φιλμ και των δημιουργών τους στις ΗΠΑ. Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης θα προβληθούν φέτος, διαδικτυακά, οι εξής ταινίες: «Ενήλικοι στο Δωμάτιο» του Κώστα Γαβρά, «Απόστρατος» του Ζαχαρία Μαυροειδή, «Φαντασία» του Αλέξη Καρδαρά, «Τζαμάικα» του Αντρέα Μορφονιού, «Μανταλένα» του Ντίνου Δημόπουλου, «Meltem» του Βασίλη Δογάνη, «Δεν Θέλω Να Γίνω Δυσάρεστος Αλλά Πρέπει Να Μιλήσουμε Για Κάτι Πολύ Σοβαρό» του Γιώργου Γεωργόπουλου, «Πολιορκία στην Οδό Λιπέρτη» του Σταύρου Πάμπαλλη, «Ένας ήσυχος άνθρωπος»  του Τάσου Γερακίνη, και «Zizotek» του Βαρδή Μαρινάκη.

Στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ, οι σινεφίλ μπορούν να βρουν και χρήσιμες πληροφορίες για το κόστος και τον τρόπο αγοράς των εισιτηρίων, σε σχέση και με το μέσο το οποίο θα επιλέξουν για να παρακολουθήσουν κάθε ταινία.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: Hellenic Film Society USA

www.ert.gr

Νικόλαος Περδικάρης