Κυριάκος Τόμπρας: Τι λέει ο μεσολαβητής ανάμεσα σε Καλογρίτσα και λιβανέζικη εταιρεία

Για τα όσα αναφέρει ο Χρήστος Καλογρίτσας στη μήνυσή του μίλησε ο Κυριάκος Τόμπρας, ο άνθρωπος που εμφανίστηκε ως μεσολαβητής ανάμεσα στον Καλογρίτσα και τη λιβανέζικη εταιρεία για να γίνει η συμφωνία.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Τόμπρας ανέφερε ότι τον Αύγουστο του ’16 γνώρισε τους Χούρι με τον Καλογρίτσα. Όπως είπε, οι Χούρι ψάχνονταν να κάνουν μια τηλεοπτική επένδυση στην Ελλάδα, ο Χρήστος Καλογρίτσας με τη σειρά του ήθελε κι αυτός, αλλά δεν είχε τα χρήματα. Επρόκειτο για μια επένδυση 50 εκατομμυρίων, και θα έβαζαν 25 οι Χούρι, μπροστά και 25 ο Καλογρίτσας, μετά την κατοχύρωση της άδειας.

Οι Λιβανέζοι βάλανε τα πρώτα 3, για να βγει η εγγυητική επιστολή και στη συνέχεια υπαναχώρησαν. Έτσι, έμεινε χωρίς λεφτά ο Χρήστος Καλογρίτσας και δεν μπόρεσε να πάρει την άδεια. Αυτά τα 3 εκατομμύρια επεστράφησαν στον Χρήστο Καλογρίτσα έναν χρόνο μετά, όταν ακυρώθηκε ο διαγωνισμός από το ΣτΕ. Οι Άραβες ήταν ήδη εκτός συμφωνίας και εκτός εταιρείας. Ο Καλογρίτσας τα λεφτά δεν τα επέστρεψε, και όπως λέει, καθ’ υπόδειξη της κυβέρνησης, τα έδωσε στο Ντοκουμέντο.

Ερώτηση: Σας είχε γνωστοποιήσει τότε που συζητούσατε ότι η επιθυμία του κου Παππά και του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να φτιάξουν ένα κανάλι;

Aπάντηση: Κοίτα, αυτό το ήξερε όλη η Ελλάδα τότε, ότι ο Καλογρίτσας ενεργούσε για λογαριασμό του Μαξίμου. Kαι να μου έλεγε κάτι αντίθετο δεν θα το πίστευα.

Ερώτηση: Γιατί επελέγη αυτό το κατασκευαστικό έργο, για μία επένδυση που ήθελαν να γίνει στα τηλεοπτικά μέσα;

Aπάντηση: Γιατί δεν υπήρχε ο χρόνος που χρειαζόταν, προκειμένου να γίνει κανονική διαδικασία. Διότι προκειμένου να γίνει κανονική διαδικασία και να έρθουν τα χρήματα, δια του ορθόδοξου τρόπου, ως αύξηση κεφαλαίου, στην εταιρεία Καλογρίτσα, για το τηλεοπτικό κανάλι, χρειαζόταν μέρες, χρόνος, συνελεύσεις, τραπεζικές διαδικασίες κτλ, που δεν υπήρχαν, γιατί σε τρεις, τέσσερις μέρες, ήταν αυτά τα λεφτά εδώ.

Δηλαδή, η συμφωνία έκλεισε την Τετάρτη το βράδυ αν θυμάμαι καλά και τα λεφτά εμβάστηκαν από το Άμπου Ντάμπι την Κυριακή, γιατί η Κυριακή στα Εμιράτα είναι εργάσιμη ημέρα. Και ήταν εδώ πέρα, Δευτέρα πρωί, στην Attica Bank. Τα 3 αυτά εκατομμύρια επεστράφησαν στον Καλογρίτσα έναν χρόνο μετά, γιατί έγινε προσφυγή στο ΣτΕ και ακυρώθηκε ο διαγωνισμός. Δηλαδή, όταν τα λεφτά επεστράφησαν, οι Άραβες ήταν ήδη εκτός συμφωνίας και εκτός εταιρείας από αυτό που είχαν συμφωνήσει με την Καλογρίτσα. Οπότε γι’ αυτό και ο Καλογρίτσας τα λεφτά δεν τα επέστρεψε, κατ’ ουσία τα λεφτά ήταν δικά του, τα οποία λεφτά, καθ’ υπόδειξη όπως λέει της κυβέρνησης, τα έδωσε στο Ντοκουμέντο.

Πηγή: skai.gr


Αφήστε μια απάντηση