Αναταράξεις από τις αποκαλύψεις Καλογρίτσα – Στο προσκήνιο ο Ν. Παππάς.

Αναταράξεις από τις αποκαλύψεις Καλογρίτσα – Στο προσκήνιο ο Ν. Παππάς.

Ευθεία αναφορά στην προηγούμενη κυβέρνηση και τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά κάνει σε μήνυσή του προς τη λιβανέζικη κατασκευαστική εταιρία CCC ο Χρήστος Καλογρίτσας, αναφορικά με «στήσιμο» εικονικής συναλλαγής τριών εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

O επιχειρηματίας ισχυρίζεται πως η εταιρία του συστάθηκε σε συμφωνία με το «White House«, δηλαδή το Μέγαρο Μαξίμου.

Από την μήνυση προκύπτει ότι τα τρία εκατομμύρια καταβλήθηκαν κατά τις υποδείξεις του Νίκου Παππά στην εφημερίδα Documnento, ενώ παρατίθεται e-mail του `16 του διευθυντή της λιβανέζικης εταιρίας, όπου αναφέρεται κάποιο άγνωστο πρόσωπο με την ονομασία «White Porscha«.

Η ΝΔ με αφορμή τις αποκαλύψεις αυτές βάζει στο κάδρο τον πρώην πρωθυπουργό ζητώντας από τον Αλέξη Τσίπρα απαντήσεις:

«Εγείρονται μείζονος σημασίας ζητήματα που αφορούν τον σεβασμό των θεσμών και τη διάκριση των εξουσιών στον τόπο μας», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο Στέλιος Πέτσας που έθεσε τρία ερωτήματα:

-Δεν ήξερε τίποτα ο κ. Τσίπρας για εικονικές συμβάσεις;

-Δεν ήξερε τίποτα για εκατομμύρια που άλλαζαν χέρια;

-Δεν ήξερε τίποτα για το σύστημα που επιχειρήθηκε να στηθεί στα ΜΜΕ;

«Η σιωπή του διευρύνει το «πολιτικό κατηγορητήριο» στη συνείδηση των πολιτών…Είναι πραγματικά ανατριχιαστικά όλα αυτά που έχουμε δει το Σαββατοκύριακο τα οποία προσφέρθηκαν Σε προηγούμενες αποκαλύψεις των προηγούμενων εβδομάδων και είναι απορίας άξιο πως ο πρώην πρωθυπουργός επιμένει να σιωπά περιμένουμε την τοποθέτηση του…», τόνισε ο κ. Πέτσας, στη διάρκεια της ενημέρωσης.

Το απόγευμα η ΝΔ εξέδωσε νέα ανακοίνωση στην οποία τονίζει :

Δίπλα στο «μαγαζί», το White House, τον Ν. Παππά, τον κολλητό εργολάβο, το Documento, τον κ. Βαξεβάνη, τις εικονικές συναλλαγές, τα εκατομμύρια που αλλάζουν χέρια, τους κυπριακούς αριθμούς λογαριασμών, έχουμε σήμερα και κάποια «White Porsca«. Ποια είναι η «άμωμη ύπαρξη» από την οποία ξεκινούσαν όλα; Ποιος κρύβεται πίσω από αυτό τον κωδικό; Για όλα αυτά, που είναι σαν να βλέπεις μαφιόζικη ταινία, αναμένουμε τις απαντήσεις του κ. Τσίπρα.

Την ίδια στιγμή νερό στο μύλο της αντιπαράθεσης ρίχνει νέα ανακοίνωση Μιωνή, ο οποίος κάνει λόγο για «απόκρυψη κρίσιμου εγγράφου» από την Ελένη Τουλουπάκη και υποστηρίζει πως «δεν γνώριζε μόνο ο κ. Παππάς τη λειτουργία του παραδικαστικού κυκλώματος».

Προειδοποιεί μάλιστα, ότι τα στοιχεία που θα παρουσιαστούν θα κάνουν κάποιους να χάσουν τον ύπνο τους για την δράση του μεγαλύτερου παραδικαστικού κυκλώματος από την σύσταση του ελληνικού κράτους.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ αντιτείνει ότι το παρακράτος υπάρχει και είναι αυτό της ΝΔ.

«Οι καταγραφές της ΕΥΠ, αποκαλύπτουν ένα παρακρατικό τρίγωνο. Στη μία του κορυφή βρίσκονται πολιτικοί» υπογραμμίζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνουν: « «Ένας υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, από το περιβάλλον του Ανδρέα Λοβέρδου, μαζί με τον διευθυντή του επαγγελματικού του γραφείου και πρώην υπουργούς της ΝΔ. Στη δεύτερη κορυφή βρίσκονται ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ (ακόμη και μέλη της ηγεσίας), δικαστικοί και Αρεοπαγίτες. Στην τρίτη κορυφή είναι ποινικοί και καταζητούμενοι που συχνά βρίσκονται και σχεδιάζουν με τους υπόλοιπους που τυγχάνουν διώκτες τους»

Σύμφωνα με τις πηγές της Κουμουνδούρου στις δραστηριότητες του παρακράτους είναι το trafficking, το στήσιμο δικών και η «τακτοποίηση» δικαστικών εκκρεμοτήτων που έχουν μιντιάρχες που τυγχάνει να είναι πολιτικοί και οικονομικοί χορηγοί της ΝΔ

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι «η πιο ανατριχιαστική καταγραφή είναι αυτή που αφορά την προώθηση μικρού κοριτσιού σε πρώην υπουργό της ΝΔ. Ο ίδιος υπουργός φέρεται να στήνει απάτες με το κύκλωμα και να συμμετέχει σε εκβιασμούς.

Τονίζουν επίσης ότι «τα μέλη του κυκλώματος , μιλούν άμεσα ή έμμεσα με Αρεοπαγίτες και τους δίνουν οδηγίες για το τι θα κάνουν σε διάφορες υποθέσεις που τους αφορούν».

Αναφέρουν ακόμα ότι «από το 2016 και 2017 που η ΕΥΠ παρέδωσε τις καταγεγραμμένες συνομιλίες στην Εισαγγελία, δεν φαίνεται να υπάρχει καμιά εξέλιξη και καμιά ανακριτική πράξη η έρευνα για τους ανώτατους δικαστές που συνομιλούν στις καταγραφές της ΕΥΠ. Κάποιοι έσβησαν τον κοριό και ίσως ενημέρωσαν τους πρωταγωνιστές. Μια ακόμη απόδειξη για την ύπαρξη του γαλάζιου παρακράτους.

Αντιδράσεις υπάρχουν και από τα υπόλοιπα κόμματα.

Το Κίνημα Αλλαγής αναφέρει ότι για το θέμα Καλογρίτσα οι πολιτικές ευθύνες του κ.Τσιπρα είναι προφανείς και δεδομένες.

Η Ελληνική Λύση από την πλευρά της αξίωσε δήμευση περιουσίας για τους κλέφτες και χημικό ευνουχισμός για τους παιδεραστές.

ΠΗΓΗ : ΕΡΤ

www.ert.gr

Αντώνης Γαλανόπουλος
image}

Αφήστε μια απάντηση