Το γιγαντιαίο αιολικό πάρκο που θα καλύπτει τις ανάγκες σε ηλεκτρισμό 770.000 κατοίκων

Το μεγαλεπήβολο σχέδιο με τις 71 ανεμογεννήτριες στη Γαλλία αναμένεται να ολοκληρωθεί τέλη του 2023

Στην κατασκευή ενός υπερσύγχρονου υπεράκτιου αιολικού πάρκου συνολικής ισχύος 497 μεγαβάτ προχωρά η Γαλλία στο πλαίσιο της προώθησης όλο και περισσότερο των καθαρών πηγών ενέργειας, που έχουν το σημαντικό προτέρημα να παράγουν ηλεκτρισμό χωρίς όμως να προκαλούν μόλυνση του περιβάλλοντος ή να προκαλούν βλάβες στον ανθρώπινο οργανισμό όπως συμβαίνει για παράδειγμα με τον λιγνίτη.

Η δημιουργία του εν λόγω πάρκου θα γίνει 13 χιλιόμετρα έξω από την πόλη Φεκάμπ, στο ανατολικό τμήμα της Μάγχης, στη Νορμανδία, και είναι το τρίτο χρηματοδοτούμενο έργο υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στη χώρα που δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην υλοποίηση των στόχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προώθηση ανεξάντλητων πηγών όπως είναι ο αέρας και ο ήλιος. Το πάρκο θα ανήκει στην Éolien Maritime France (EMF), μια κοινοπραξία των εταιρειών EDF Renouvelables France και Enbridge, μαζί με την WPD.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει γίνει το έργο θα απαρτίζεται από 71 ανεμογεννήτριες. Αρκεί να αναλογιστεί κάνεις ότι κατά τη διάρκεια της πλήρους λειτουργίας του αναμένεται να παρέχει σε ετήσια βάση ηλεκτρική ενέργεια ικανή να καλύψει τις ανάγκες ούτε λίγο ούτε πολύ… 770.000 ατόμων.

«Το συγκεκριμένο αιολικό έργο αποτελεί πραγματικά επίτευγμα για τη Γαλλία και αποτελεί μια ακόμη συνέχεια στην ανάπτυξη της γαλλικής αλυσίδας εφοδιασμού» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο διευθυντή του έργου κ. Will Lamond. Βάσει του προγραμματισμού που έχει γίνει οι εργασίες για την κατασκευή του αιολικού Πάρκου αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του 2022 και η αποπεράτωσή του θα γίνει δύο χρόνια αργότερα, ήτοι στα τέλη του έτους 2023.


Αφήστε μια απάντηση